Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården nära ny förstemålvakt

Foto: Fredrik Hagen / TT NYHETSBYR¿N
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är Djurgårdens huvudspår i jakten på en ny förstemålvakt. 

Enligt SportExpressens uppgifter jobbar klubben hårt på att låna in Aleksandr Vasyutin från Zenit Sankt Petersburg i Ryssland - och Djurgården hoppas kunna ha spelaren på plats inom de närmaste veckorna.  

Djurgården har varit på jakt efter en förstemålvakt under en längre tid och jakten intensifierades när Per-Kristian Bråtveit lånades ut till holländska Groningen, där den holländska klubben har en köpoption.  Djurgården har ett gäng olika alternativ gällande målvakt men enligt SportExpressens uppgifter har klubben ett huvudspår. 

Hoppas låna in från Zenit 

Det handlar om Zenit Sankt Peterburgs målvakt Aleksandr Vasyutin, 25. DIF-podden berättade den 27 december att den ryske målvakten var ett av alternativen som klubben tittade på och även sajten Djurgårdsfamiljen har rapporterat om Djurgårdens intresse för Vasyutin. Och nu jobbar alltså Djurgården hårt på att lösa ett årslångt lån för målvakten ,som bland annat spelat i Europa League med Sarpsborg 08 för två år sedan och även spelat i finska FC Lahti.

– Vi har lånat ut PK Bråtvet till Groningen och en viktig pusselbit i vårt lagbygge är givetvis en målvakt. Och det har vi dialog med på olika håll och hoppas kunna lösa det, säger sportchefen Bosse Andersson. 

– Det är klart att vi har en kontakt med Zenit, det har vi haft. Sedan har de sina utmaningar och vi har våra att vi vill låna en målvakt för hela säsongen, men ligorna går i otakt. Och vårsäsongen är bara åtta matcher så vi vill se en kontinuitet på den positionen. 

– Vi har bollar i gång men jag känner mig ganska trygg, vi är bara i början av transferfönstret. 

Är det en förstemålvakt ni letar efter, eller hur tänker ni att konkurrenssituationen ska se ut? 

– Vaiho är en av två målvakter som ska konkurrera. Oavsett om han är andrekeeper så spelade han 20 matcher det året vi vann SM-guld, så vi känner oss väldigt trygga med honom. När man pratar med honom i det längre perspektivet så kommer han att vara i klubben längre än bara det här året, och jag tror att det viktigaste är att vi hittar en bra målvakt som smälter bra in i gruppen och samarbetar med de målvakter vi har.

Kan även värva Jack Lahne 

Därmed har han tidigare varit i Skandinavien, vilket ses som en stor fördel. Parterna förhandlar men ingenting är helt klart ännu. Däremot hoppas Djurgården på att ha Vasyutin på plats inom de närmsta veckorna om förhandlingarna går i lås, vilket mycket talar för att det gör.  Samtidigt finns det ett par alternativ som backup, om värvningen av Vasyutin mot förmodan skulle spricka. Dessutom är Djurgården intresserade av att ta in förre ÖSK och AIK-anfallaren Jack Lahne 19, från franska Amiens SC.