Gustav Engvall. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Gustav Engvall. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Djurgården nära ett lån av Gustav Engvall

Publicerad

Djurgården jobbar på att förstärka anfallet till den allsvenska starten.

Lösningen kan bli ett lån av förre Blåvittspelaren Gustav Engvall.

– Jag kan bekräfta att vi har haft kontakt med Bristol City angående Gustav Engvall, säger sportchefen Bosse Andersson

Djurgården har länge jobbat för att förstärka anfallet sedan man sålt Michael Olunga och avslutat lånet av Mathias Ranegie.

Det har ryktats om bland annat Emir Kujovic som sitter fast på bänken i Belgiska KAA Gent. Men nu ser det ut som om Djurgården bestämt sig för att gå för förre Blåvittspelaren Gustav Engvall.

Enligt SportExpressens uppgifter befinner sig anfallaren i Stockholm. Han har haft det tungt i Bristol City sedan han såldes från IFK Göteborg och har haft svårt att få någon speltid.

Andersson bekräftar

Djurgårdens sportchef är fåordig kring en eventuell värvning av Engvall men bekräftar att man har haft kontakt med den engelska Championship-klubben.

– Jag kan bekräfta att vi har haft kontakt med Bristol City angående Gustav Engvall, säger sportchefen Bosse Andersson

Hur ser det ut med en eventuell värvning?

– Det har jag inga kommentarer till. Vi får se vad som händer, säger han.

Bristol drabbades av skada

Inget är definitivt klart ännu och det som skulle kunna sätta stopp för ett lån är att Bristol City på tisdagen fick en skada på Chelsea-lånet Tammy Abraham. Det rör sig om en "allvarlig lårskada" enligt uppgifter till tidningen The Standard.

Med det engelska transferfönstret stängt kan Bristol City inte ta in några förstärkningar och klubben slåss för att hålla sig kvar i The Championship. Laget har just nu tre poängs försprång till Wigan som ligger på nedflyttningsplats.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag