Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården nära att värva hem Eriksson

Alla snackisar från Allsvenskan med Noa Bachner, Therese Strömberg och Philip Gadd.
Foto: USA TODAY NETWORK / DOUGLAS DEFELICE-USA TODAY SPORT SIPA USA

Magnus Eriksson är nära att bli näste hemvändare till allsvenskan.

Enligt SportExpressen uppgifter förhandlar nu Djurgården med anfallaren om en återkomst - och parterna vill hitta en lösning som gör att anfallaren kommer hem redan i detta transferfönster.

Mer om Magnus Eriksson till Djurgården i senaste avsnittet av Disco & Noa!

Magnus Eriksson lämnade Djurgården för MLS och San José Earthquakes 2017. Sedan dess har han ryktats vara på väg tillbaka till Djurgården vid ett flertal tillfällen, som mest när argentinaren Matias Almeyda tog över som ny huvudtränare för snart två år sedan efter att Mikael Stahre fått sparken. 

Nu är en återkomst till Djurgården nära. Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar parterna om en återkomst och spelaren ska också ha fått ett kontraktsförslag av Djurgården. 

Kan skriva på redan i detta fönster

Eriksson är fri att prata med andra klubbar då han har mindre än sex månader kvar på sitt kontrakt med San Jose Earthquakes. Han skulle kunna skriva på för Djurgården redan nu och sedan lämna gratis när hans kontrakt går ut efter säsongen. Men både Djurgården och Magnus Eriksson ser helst att en flytt blir av redan i detta transferfönster. Parterna hoppas hitta en lösning där Earthquakes släpper 30-åringen efter att transferfönstret i Sverige öppnat den 29 juli. Om Earthquakes skulle stoppa en övergång nu återvänder anfallaren efter att kontraktet gått ut efter att MLS-säsongen är slut. 

Spelar om en plats i motsvarigheten till Champions League 

MLS-säsongen pågår just nu för fullt med matcher i Orlando, ett speciellt upplägg på grund av Corona-pandemin. Där spelar alla lag en turnering med gruppspel där det senare kommer att spelas ett play off, vilket San Jose redan är klara för. Lagen spelar där om en plats Concacaf Champions League. Efter att turneringen i färdigspelad är det tänkt att  MLS-säsongen ska fortsätta, men exakt hur upplägget blir, eller om det ens blir något mer spel, är det ingen som vet helt säkert. 

Det svenska transferfönstret öppnar den 29 juli. 

Mer om Magnus Erikssons förhandlingar med Djurgården hör ni i senaste avsnittet av Expressens podcast om allsvenskan Disco & Noa. Där avhandlas dessutom:

Rikard Norlings uppmärksammade intervju i DPlay

Sirius succé och Norrköpings brakförlust

Mötet mellan Hammarby och IFK Göteborg

Fejkfotbollsnyheter på Twitter

Massor av lyssnarfrågor