Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klubben bekräftar: Stjärnan överens med ryska klubben

Djurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland. Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Djurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Djurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland. 

Enligt SportExpressens uppgifter har FC Ural lagt ett bud på mittfältaren. 

- Vi för en dialog med en rysk klubb angående Othman, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Under onsdagen bekräftade Djurgården att klubbarna är överens.

– Självklart är det tråkigt att lämna Djurgården, säger Othman El Kabir till klubbens hemsida. 

Othman El Kabir kom till Djurgården 2016 efter att ha lämnat AFC Eskilstuna och skrivit på ett kontrakt över 3,5 år med  DIF. Mittfältaren har fått sin fotbollsfostran i Holland men har också representerat Sövesborg och Ängeholms FF i Sverige. 

El Kabir nära flytt till Ryssland

Under föregående säsong i allsvenskan var Othman El Kabir en nyckelspelare i Djurgårdens trupp. Nu är han på väg att säljas till Ryssland. Enligt SportExpressens uppgifter har FC Ural lagt ett bud på spelaren - och allt talar för att en affär går igenom inom kort. 

- Vi för en dialog med en rysk klubb angående Othman. Så mycket mer finns inte att säga i nuläget,  säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Mittfältaren har sammanlagt gjort 47 matcher för Djurgården, åtta mål och nio framspelningar under sina två säsonger i klubben. 

Djurgården bekräftar

Under onsdagsförmiddagen bekräftade Djurgården att klubbarna nått en överenskommelse.

– Det har inte varit någon hemlighet att han har velat bli proffs utomlands och vi har haft en dialog  om det. Nu dök den här möjligheten upp och i dagsläget har vi en planering för det i truppen, säger sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Othman El Kabir säger att han kommer sakna Djurgården.

– Självklart är det tråkigt att lämna Djurgården men det här är en chans som jag måste ta. Det har funnits ett intresse för att spela utomlands tidigare och nu blev det konkret. Det viktigaste är att Djurgården får bra betalt och jag är i den åldern då det är rätt tid att ta det här steget, säger El Kabir.

– Sedan kommer jag sakna alla lagkompisar och härliga människor i föreningen. Men där jag är nu måste jag tänka på min framtid och jag hoppas att jag kommer tillbaka och spelar i Djurgårdströjan igen, fortsätter han.

Värvat in flera spelare 

Djurgården har varit aktiva på transfermarknaden under vinterfönstret. Igår blev det officiellt att mittbacken Marcus Danielsson är klar för klubben. Den förre Sundsvallsspelaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig i tre år. Samtidigt har Blåränderna också värvat in Fredrik Ulvestad från Burnley i Premier League och även tagit in bland annat Jonathan Ring, Dzenis Kozica och Johan Andersson.

Wolverhampton ville ha Felix Beijmo

 Precis innan fönstret i England stängde förhandlade också med Wolverhampton om Felix Beijmo. Förhandlingarna pågick under ett par dagar men till slut valde Wolves, som leder The Championship i överlägsen stil, att lägga pengarna på en annan spelare. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!