Djurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland. Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅNDjurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland. Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Djurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland.  Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Djurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLDjurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Djurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland.  Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Klubben bekräftar: Stjärnan överens med ryska klubben

Publicerad

Djurgården är nära att sälja Othman El Kabir till Ryssland. 

Enligt SportExpressens uppgifter har FC Ural lagt ett bud på mittfältaren. 

- Vi för en dialog med en rysk klubb angående Othman, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Under onsdagen bekräftade Djurgården att klubbarna är överens.

– Självklart är det tråkigt att lämna Djurgården, säger Othman El Kabir till klubbens hemsida. 

Othman El Kabir kom till Djurgården 2016 efter att ha lämnat AFC Eskilstuna och skrivit på ett kontrakt över 3,5 år med  DIF. Mittfältaren har fått sin fotbollsfostran i Holland men har också representerat Sövesborg och Ängeholms FF i Sverige. 

El Kabir nära flytt till Ryssland

Under föregående säsong i allsvenskan var Othman El Kabir en nyckelspelare i Djurgårdens trupp. Nu är han på väg att säljas till Ryssland. Enligt SportExpressens uppgifter har FC Ural lagt ett bud på spelaren - och allt talar för att en affär går igenom inom kort. 

- Vi för en dialog med en rysk klubb angående Othman. Så mycket mer finns inte att säga i nuläget,  säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Mittfältaren har sammanlagt gjort 47 matcher för Djurgården, åtta mål och nio framspelningar under sina två säsonger i klubben. 

Djurgården bekräftar

Under onsdagsförmiddagen bekräftade Djurgården att klubbarna nått en överenskommelse.

– Det har inte varit någon hemlighet att han har velat bli proffs utomlands och vi har haft en dialog  om det. Nu dök den här möjligheten upp och i dagsläget har vi en planering för det i truppen, säger sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Othman El Kabir säger att han kommer sakna Djurgården.

– Självklart är det tråkigt att lämna Djurgården men det här är en chans som jag måste ta. Det har funnits ett intresse för att spela utomlands tidigare och nu blev det konkret. Det viktigaste är att Djurgården får bra betalt och jag är i den åldern då det är rätt tid att ta det här steget, säger El Kabir.

– Sedan kommer jag sakna alla lagkompisar och härliga människor i föreningen. Men där jag är nu måste jag tänka på min framtid och jag hoppas att jag kommer tillbaka och spelar i Djurgårdströjan igen, fortsätter han.

Värvat in flera spelare 

Djurgården har varit aktiva på transfermarknaden under vinterfönstret. Igår blev det officiellt att mittbacken Marcus Danielsson är klar för klubben. Den förre Sundsvallsspelaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig i tre år. Samtidigt har Blåränderna också värvat in Fredrik Ulvestad från Burnley i Premier League och även tagit in bland annat Jonathan Ring, Dzenis Kozica och Johan Andersson.

Wolverhampton ville ha Felix Beijmo

 Precis innan fönstret i England stängde förhandlade också med Wolverhampton om Felix Beijmo. Förhandlingarna pågick under ett par dagar men till slut valde Wolves, som leder The Championship i överlägsen stil, att lägga pengarna på en annan spelare. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag