Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården: "Låter som en jättebra idé"

Foto: Magnus Liljegren - Stella Pictur / STELLA PICTURES - SWEDEN MAGNUS LILJEGREN
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Det kommer bli svårare för svenska lag att ta sig till Champions League och Europa League efter att Uefa genomfört förändringar.

Som ett komplement kan därför "North Atlantic League" bildas, och svenska klubbar har redan börjat föra diskussioner om att ingå där, enligt Daily Mail.

– Vi har inte hört någonting om det, men det låter som en jättebra idé, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Champions League och Europa League görs om. Det bekräftade Uefa under fredagen.

Och förändringarna lär inte gynna de svenska lagen.

Från och med 2018 kommer de europeiska toppligorna få fler direktkvalificerade lag och de mindre ligorna färre.

– Förändringarna kommer att se till att kvalificeringarna baseras på sportsliga meriter och värnar om att alla inhemska förbund och klubbarna har kvar rätten att delta i Europas största klubblagsturneringar, sa Uefas generalsekreterare Theodore Theodoridis angående beslutet.

Ska innehålla 20 lag från fem länder

Beslutet ska ha fått klubbar från mindre ligor att agera. Bland annat svenska klubbar, i alla fall enligt Daily Mail.

Den engelska tidningen skriver att det pågår diskussioner om att skapa ”North Atlantic League", en liga där klubbar från Sverige, Danmark, Skottland, Holland och Belgien ska ingå.

Enligt Daily Mail ska ligan innehålla 20 lag och ska starta 2021, alltså när det nuvarande tv-avtalet för Champions League löpet ut.

– Vi har inte hört någonting om det, men det låter som en jättebra idé för lag från mindre ligor. Vi behöver också möjligheter att få visa upp oss internationellt, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Uefas generalsekreterare Theodore Theodoridis bekräftade tidigare i sommar att det pågår diskussioner mellan Uefa och klubbar gällande ligor som sträcker sig över nationsgränserna.