Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården krossade Malmö – efter dråpligt självmål

Joel Asoro.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Skador och sjukdomar innebar att Malmö FF ställde upp med en b-betonad elva när de gästade Djurgården på Tele 2.

Och de skulle aldrig ha en chans då blåränderna krossade MFF med 4-0 – första gången på tio år som de släpper in fyra mål i en allsvensk match.

– Alla säger att det är reservlaget, men det är inget reservlag, säger MFF-tränaren Milos Milojevic. 

Malmö FF och skador har varit en följetong den senaste tiden. I förlusten mot AIK förra veckan var det flera tongivande spelare som var borta. Och nu i nästa Stockholmsmatch, mot Djurgården, var det ännu fler spelare borta.

Det innebar att Patriot Sejdiu och Romain Gall fick göra sina första starter för året mot ett hungrigt Djurgården.

Och det skulle vara blårandig dominans hela vägen.

Dråpligt självmål av Chalus

Hemmalaget inledde med ett par halvchanser men efter en kvart slog olyckan till för Malmö FF.

Piotr Johansson slog ett hårt inlägg och Matej Chalus nickade dråpligt in bollen i det egna nätet.

MFF hade knappt bollinnehav på Djurgårdens planhalva utan förlitade sig på långbollar mot Malik Abubakari – som sällan gav resultat.

Malmö föll tungt mot Djurgården

Efter cirka en halvtimme spelad drev lagkaptenen Magnus Eriksson bollen mot straffområdet. Med ett perfekt inlägg hittade han fram till Hjalmar Ekdal som bröstade ned bollen och drog sedan till på volley i samma rörelse. 2-0 till hemmalaget.

Den andra halvleken skulle se likadan ut, om än större blårandig dominans.

– I paus känner vi att vi måste höja oss. Alla kan göra det bättre. Alla säger att det är reservlaget, men det är inget reservlag, säger Milos Milojevic. 

Förödande statistiken – första gången på tio år

Isak Hien drog till på en hörnretur och satte 3-0-målet, och det skulle bara fortsätta. Magnus Eriksson skickade en djupledsboll till inbytte Joel Asoro som bombade upp bollen i det närmsta krysset. 

4-0-målet innebar att det var första gången sedan 2012 som MFF släppte in fyra mål i en allsvensk match. Mot AIK i förra omgången föll MFF med 2-0.

– Det har hänt. Vad ska vi göra? Vi måste vara bättre än så här, 0-6 på två matcher i Stockholm är inte okej för att vara Malmö FF. De som spelar måste göra det bättre, jag inkluderat. Punkt, säger Ola Toivonen. 

Trots förnedringen var det fortsatt Djurgården som hade övertaget. Anfallen och målchanserna haglade in för hemmalaget tills matchens sista minut.

Storseger för Djurgården mot MFF

Men resultattavlan stannade på 4-0 och Djurgården är nu på fjärde plats i tabellen, precis framför MFF.

– 4-0 är ett resultat som vi inte ville ha innan matchen, men statistiskt är det nog rättvist. En välförtjänt seger för Djurgården. Vi måste höja vår nivå och vårt kollektiva ansvar, säger Milos Milojevic. 

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf:

– Det är omöjligt att vi ska skapa chanser match efter match utan att få med sig något resultat, så det här var en seger viktigt för självförtroendet. Vi gör en väldigt bra defensiv insats också.