Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården krossade Falkenberg totalt

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Djurgården fick en drömstart i hemmapremiären mot Falkenberg.

Efter bara 13 minuter förvaltade Watford-lånet Mathias Ranégie en straff till 2-0 och gjorde därmed sitt första mål i Djurgårdströjan.

Sen rullade det bara på för Stockholmslaget som utklassade Falkenberg med 5-0.

– 7-0 på två matcher, stabilt spel, stabilt bakåt, bra framåt. Det är läge för hybris nu, säger Mathias Ranégie till SportExpressen.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Efter bara sex minuters spel tog Djurgården ledningen hemma på Tele 2 arena mot Falkenberg. Det var anfallaren Sam Johnson som gjorde matchens första mål.

Bara sju minuter senare utökade hans anfallskollega ledningen till 2-0.

Yttermittfältaren Seon-Min Moon träffade en motspelares arm i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Mathias Ranégie fick chansen att slå straffen för sitt nya lag - och gjorde inget misstag.

Farliga på fasta situationer

I den andra halvleken rullade det på för Djurgården.

Tio minuter in i den andra halvleken gjorde Sam Johnson sitt andra mål för dagen. Därmed har han gjort tre mål i allsvenskan och leder skytteligan tillsammans med Jönköpings Södras Pawel Cibicki.

Efter 67 minuter slog Kevin Walker en hörna som nickades in i eget mål av en Falkenbergspelare.

Fyra minuter senare slog Djurgårdens lagkapten ytterligare en lyckad hörna, och den gången utnyttjade Walkers medspelare Omar Colley kaptens tillslag till att trycka in bollen i mål.

Olika säsongsinledningar

Djurgården har vunnit båda sina inledande matcher i årets upplaga av allsvenskan. I premiären slog de Örebro på bortaplan.

För Falkenberg är läget omvänt. De har nu förlorat båda sina matcher i allsvenskan. I premiären blev det torsk hemma mot Göteborg.