Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården illa ute: ”Är pinsamt dåligt”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Djurgården hade problem hemma mot Europa FC i Europa League-kvalet. 

Till slut räddades Blåränderna av Fredrik Ulvestad som satte 2-1 på straff i andra halvek och skickade klubben vidare till den tredje kvalrundan.

– Vi har pinsamt dåligt beslutsfattande, säger Kim Bergstrand.

Djurgården var illa ute mot Europa FC, från Gibraltar, flera gånger om i Europa League-kvalet. Precis innan halvtidspausen tilldömdes Europa en straff efter att Kalle Holmberg sparkat ner en motståndare i straffområdet. 

Räddades av Bråtveit

Men PK Bråtveit stod pall för trycket och räddade Liam Walkers straff. Två minuter senare kom det förlösande ledningsmålet för hemmalaget. Curtis Edwards tryckte in ett skott från distans till 1-0 och Djurgården gick till halvtidsvilan med en ledning.

Europa studsade dock tillbaka i början av den andra halvleken.

Jacob Une Larsson försökte täcka hem bollen till Bråtveit i straffområdet men det slutade med att duon missbedömde situationen totalt och Adrian Gallardo enkelt kunde sno åt sig bollen och rulla in kvitteringen i tomt mål.

– Jag väntar på att Une ska passa bollen tillbaka till mig, sedan gör han inte det, och då kraschar vi ihop. Det såg komiskt ut men ska inte hända. Vi svarar upp bra på det tycker jag och trycker på för ett mål, säger Bråtveit om situationen.

Ulvestad avgjorde

Fem minuter senare drog Alex Quillo på sig sitt andra gula kort och Europa tvingades därmed avsluta matchen med en man mindre - något som Djurgården tog till vara på.

Fredrik Ulvestad fälldes i straffområdet i den 69:e minuten och förvaltade straffen själv till 2-1. Därefter följde några dramatiska minuter när Europa skapade flera vassa omställningar och dessutom hade en nick i stolpen på en hörna. Djurgården lyckades dock hålla undan och vinna. 

Efteråt var Djurgårdens tränare Kim Bergstrand rejält missnöjd med insatsen.

– Det var inte så vansinnigt mycket ordnad fotboll, det var mest kaos. Vi lyckas hålla huvudet lite kalla, men långt ifrån tillräckligt. Det känns inte bra att vi inte klarar av att spela av matchen med en man mer. Men vi är nöjda med resultatet, säger han.

Kritiken: ”Pinsamt dåligt”

Bergstrand fortsätter:

– Vi ger bort bollen när vi kommer till avslutet. Vi har pinsamt dåligt beslutsfattande, jag tror att vi var mentalt stressade över att vinna matchen. Vi brukar vara coola och spela av matchen men det var vi inte. Målet vi släppte in var dåligt och vi fick ett stresspåslag efter det, började ta dåliga beslut och då blev det jobbigt. 

I nästa kvalrunda ställs Djurgården mot rumänska CFR Cluj på hemmaplan.