Djurgården hotar nobba nya arenan

Publicerad
Uppdaterad
Djurgården hotar nu att hoppa av flytten till den nya Stockholmsarenan.
Anledningen är att klubben ännu inte garanterats att behandlas likadant som Hammarby av arenaägaren Anschutz Entertainment Group (AEG).
- Det kan äventyra hela flytten, säger Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson.
Det var i oktober 2011 som Djurgårdens styrelse tog beslutet att spela på Stockholmsarenan från och med 2013.
Sedan dess har parterna förhandlat om ett upplägg, förhandlingar som till för ett par veckor sedan gick bra.

Vill bli "lika behandlade"

Men nu har man alltså stött på ett problem som i värsta fall kan omkullkasta flyttplanerna från Östermalm till Söder i Stockholm.
- Vi har förhandlat länge och kommit långt - men det är fortfarande en stor och viktig fråga som vi måste lösa. Och där finns det komplikationer, eftersom Anschutz som äger arenan även äger Hammarby - och Stockholm Globe Arenas vd (Ninna Engberg) sitter med i Hammarbys styrelse, säger Tommy Jacobson.
Och slår sen fast:
- Vi måste se till att vi blir lika behandlade.

"En komplicerad fråga"

Varför tror du att det drar ut på tiden?
- Det är en komplicerad fråga, långt ifrån enkelt. Jag tror helt enkelt inte de vet hur de ska lösa det.
- Vi måste vara säkra på att vi blir behandlade lika. Till exempel, om det kommer in en stor sponsor till arenan, så måste vi ju veta att arenabolaget inte driver den till ett lag för att de äger just det laget.

"Behandlas inte lika"

Jacobson fortsätter:
- En annan fråga - och den är mer talande än jätteviktig för oss - är att Hammarby redan garanterats premiärmatchen på den nya arenan. Det är ett tydligt tecken på att vi inte behandlas lika.
Hur långt är ni villiga att gå för att få igenom era krav?
- Vi kommer inte att skriva ett avtal förrän det är löst.
Kan det äventyra hela flytten till Stockholmarenan?
- Ja, det kan äventyra flytten.

Vd:n lugnar

Stockholm Globe Arenas vd Ninna Engberg försöker lugna och säger att de båda klubbarna kommer behandlas lika:
- Förhandlingarna går bra. Vi kommer att komma i land med det här. Djurgården ska känna sig välkomna!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag