Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Djurgården har tydligen gjort det fantastiskt bra”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vid den här tidpunkten i fjol hade AIK fler poäng och bättre tabellplacering än i år. 

Men sportchefen Björn Wesström tycker att det finns andra positiva delar att ta med sig. 

– Vem vet, vi kanske vinner allsvenskan 2019, säger han.

AIK gör en poängmässigt svagare säsong i år än under guldåret i fjol. Då hade man spelat in 60 poäng efter 27 omgångar, i dagsläget står man på 56 inför den 28:e. 

Men möjligheterna att försvara SM-guldet finns fortfarande. 

– Vi har blandat och gett tycker jag, och om man blandar och ger och är tre poäng bakom serieledaren som uppenbarligen har gjort det bättre så är väl det en ganska okej insats i förhållande till dem, säger Björn Wesström när han får frågan om hur han ser på AIK:s 2019 så här långt. 

Sedan skickar han också en passning ut mot de hyllningar som två av rivallagen har fått under säsongens gång.

– Djurgården har tydligen gjort det fantastiskt och dem är vi tre poäng efter, Göteborg har gjort det ännu mer fantastiskt och dem ligger vi ganska långt före. Så det beror alldeles på vad man jämför med. Jag tycker att vi ska jämföra med oss själva först och främst. 

– Vi gör en sämre säsong än förra året, vi kommer inte att komma upp i samma antal poäng som vi gjorde förra året. Det beror ju också på att andra lag kanske har presterat jämnare.

”Kanske vinner allsvenskan”

Sportchefen menar dessutom att även om man inte har ökat sin poängskörd eller sitter i samma positiva läge efter 27 omgångar i år jämfört med i fjol så finns det andra positiva delar att peka på.

– Man behöver sätta saker och ting i perspektiv. Vi gick hårt för att nå gruppspel i Europa, det misslyckades vi med. Samtidigt tog vi 50 platser i ranking på europaspelet vilket är det största hoppet vi gjort på många år. Så viss utveckling har skett. 

– Förra gången vi försökte försvara ett guld slutade vi elva, det kommer vi inte göra i år så där har vi uppenbarligen utvecklats. Det finns saker som är bra och saker som inte blev så bra som vi hade hoppats. Men vem vet, vi kanske vinner allsvenskan 2019. 

Se senaste avsnittet av Guldrushen