Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården har erbjudit Johansson ett kontrakt

Foto: MAXIM THORE
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Här är spelaren som Djurgården vill förstärka högerbackspositionen med.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Piotr Johansson från Kalmar FF klubbens förstaval till nästa säsong och Djurgården har redan erbjudit spelaren ett kontraktsförslag.

Kalmar FF har en succésäsong i allsvenskan under Henrik Rydström. Klubben ligger sexa i och har fem poäng till fyran Elfsborg och sju poäng upp till Djurgården på tredjeplats.

Nyligen förlängde Kalmar FF kontraktet med Rydström över säsongen 2024. Samtidigt som klubben planerar inför nästa säsong kan det hända en del på spelarfronten till nästa år.

Piotr Johansson, 26, som är en av tre spelare i truppen som spelat 28 matcher den här säsongen sitter på ett utgående kontrakt och kommer inte att förlänga avtalet med Kalmar.

Vill värva högerback

Samtidigt har det funnits ett intresse för spelaren sedan en tid tillbaka som sonderat terrängen efter en ny klubbadress. Djurgården har planerat för att ta in en högerback sedan man sålde Aslak Witry till AZ Alkmaar i somras.

Under säsongen har Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf valt att spela med Jesper Löfgren, Haris Radetinac och Jesper Nyholm på positionen bland annat.

Daniel Eid från Sogndal är ett av namnen som klubben följt, vilket SportExpressen kunde rapportera om i går, och övervägt att ta in till nästa säsong.

Erbjudit kontrakt

Enligt SportExpressens uppgifter jagar Djurgården Piotr Johansson och vill värva spelaren till nästa säsong som bosman. Han ska i dagsläget vara klubbens förstaval och Djurgården har redan erbjudit Johansson ett kontraktsförslag som spelaren har att ta ställning till.

Ingenting är klart eller påskrivet - utan förhandlingar pågår - och det återstår att se ifall parterna kommer överens. Djurgården har sedan tidigare unge Leo Cornic på högerbacken som man vill satsa på långsiktigt men behöver ta in en spelare till. 

Piotr Johansson ses av Djurgården som en flexibel spelare som har förmågan att täcka flera positioner. Johansson värvades till Kalmar FF inför säsongen 2019 från Gefle och har hittills gjort fyra framspelningar den här säsongen. Totalt har han gjort 80 matcher för klubben.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson jobbar med att förstärka laget inför säsongen 2022.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN