Djurgården förhandlar om ny stjärnvärvning

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Emil Malmborg

Djurgården siktar på ytterligare en stjärnvärvning i sommar.

Enligt SPORT-Expressens källor jobbar man nu hårt på att få in FC Köpenhamns mittback Peter Larsson innan sommarfönstret stänger - och parterna ska redan ligga i förhandlingar.

- Det är en bra spelare och vi vet att han finns. Mer vill jag inte kommentera, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

FotbollsExpressen.se kunde redan under gårdagen avslöja att Ricardo Santos är på väg att lämna Djurgården. Han är just nu och besöker en norsk klubb och brassen reste under gårdagen till Norge för att bekanta sig med klubben.

Fler förändringar är också på gång i Djurgården och efter värvningen av Erton Fejzullahu kan ytterligare en stjärnvärvning till Djurgården vara på gång.

Enligt FotbollsExpressen.se:s källor vill manager Magnus Pehrsson nu ha in FC Köpenhamns svenske mittback Peter Larsson, som ska stå högst upp på klubbens önskelista över tänkbara förstärkningar till försvaret.

"En bra spelare"

Förhandlingar ska redan ha inletts och Djurgårdens förhoppning är att få in honom så snabbt som möjligt för att vara med i slutspurten av allsvenskan.

- Det är en bra spelare som vi vet finns, säger Pehrsson.

Kan du säga något om förhandlingarna angående honom?

- Nej, det vill jag inte kommentera.

Vad tycker du han skulle tillföra Djurgården?

- Det är en hypotetisk fråga så den vill jag inte svara på.

Men du vill förstärka backlinjen?

- Vi har Daniel Jarl, Joona Toivio och Emil Bergström, som är tre väldigt bra spelare. Jag känner ingen panik på så vis, men att vi kanske behöver stärka upp backlinjen.

Ricardo Santos flög till Norge i går. Vad kan du säga om klubben han besöker?

- Jag vill inte kommentera något om det.

Är det så hemligt?

-Jag vill inte kommentera, det är svaret.

Han var inte med på träningen i dag.

- Det vill jag heller inte kommentera.

FC Köpenhamns sportchef Carsten V Jensen bekräftar intresset från Sverige.

- Jag vill inte säga något om förhandlingar eller så, det kommenterar vi aldrig. Men det finns intresse för Peter från Sverige. Det är det enda jag kan säga.