Djurgården får böter av Uefa efter mötet med Rijeka

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Djurgården tog sig vidare från dubbelmötet med kroatiska Rijeka. Men nu meddelar klubben att avancemanget inte enbart handlade om klang och jubel för blåränderna. 

Detta då man nu bötfälls av Uefa på en summa om drygt 330 000 kronor.

Anledningen bakom handlar om tre faktorer: Provokativa budskap, beträdande av spelplanen från supporterhåll samt användande av pyroteknik, skriver klubben på sin hemsida.

Djurgården är på god väg att ta sig vidare till playoff i Europa Conference League, och under torsdagskvällen ska den saken avgöras när man tar emot rumänska Sepsi.

I dubbelmötet med kroatiska Rijeka, som Djurgården vann med totalt 4–1, uppstod dock situationer som nu fått Uefa att agera mot klubben.

På sin hemsida skriver Djurgården under torsdagen att man bötfälls av Uefa, på en summa om drygt 330 000 kronor.

Djurgårdens uppmaning till supportrarna

Anledningen ska vara att man i bortamötet mot Rijeka framhävt ett budskap som uppfattats som provokativt och stötande, något som renderat i böter om drygt 100 000 kronor.

Men det handlar även om situationer under hemmamatchen. Djurgården bötfälls dels med drygt 175 000 kronor för brukande av pyroteknik, och till sist drygt 50 000 kronor för att supportrar ska ha beträtt områden kring spelplanen där man inte tillåts att vara.

Djurgården vill ta tillfället i akt att uppmana dig till att bidra till en positiv matchupplevelse – för alla! Pyroteknik är förbjudet att antända på läktaren, likaså är det förbjudet att beträda planen eller området nedanför den läktare du befinner dig på, skriver Djurgården på sin hemsida.

Extrem ökning av inkastade föremål i Allsvenskan - få straffas