Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården bekräftar coronafall i truppen

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgården har drabbats av flera covid-19-fall.

Trots det kommer helgens avgörande cupmatch mot Kalmar genomföras som planerat.

– De känner sig väldigt trygga med den information de har fått och de åtgärder vi har genomfört, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Djurgården skriver på sin hemsida att man har ”några bekräftade fall av corona” i sin trupp inför söndagens match i svenska cupen mot Kalmar FF.

– Vi har fått några positiva coronafall i truppen och testat samtliga i laget under dagen. Vi håller i nuläget på att utvärdera laboratoriesvaren och kommer att återkomma med mer info när vi vet den specifika omfattningen, säger klubbens naprapat Kalle Barrling i ett pressmeddelande.

Matchen mot Kalmar ska spelas som planerat under lördagen.

Flera coronafall i Djurgården

– Vi har informerat Kalmar och de känner sig väldigt trygga med den information de har fått och de åtgärder vi har genomfört. De är redan på plats i Stockholm och vi är överens om att genomföra matchen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Även Kalmars sportchef Jörgen Pettersson kommenterar sjukdomsfallen i Djurgårdens pressmeddelande.

– De olika medicinska teamen har ju varit i kontakt med varandra under dagen och vi känner oss trygga med den information vi har fått, säger Pettersson.

Djurgården har goda chanser att gå vidare till kvartsfinal i svenska cupen och det räcker med ett oavgjort resultat mot Kalmar för att säkra avancemang.