Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurgården är beredda att köpa loss FCK-svensken

Sotirios Papagiannopoulos i landslaget under januariturnén 2019.Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Sotirios Papagiannopoulos i FC KöpenhamFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Djurgården är på jakt efter en etablerad mittback.

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben beredd att köpa loss FC Köpenhamns mittback Sotirios Papagiannopoulos - som är högt upp på klubbens lista över tänkbara ersättare till Marcus Danielson. 

FCK-svensken är ett av klubbens huvudspår.  

Djurgården sålde Marcus Danielson till kinesiska Dalian i förra veckan. Affären var värd omkring 50 miljoner kronor och sportchefen Bosse Andersson bekräftade att det var klubbens största försäljning genom tiderna. Efter det är svenska mästarna nu på jakt efter en ny mittback och har varit kontakt med en rad namn, däribland ett utländskt etablerat namn.

Djurgården vill värva ”Sotte”

Enligt SportExpressens uppgifter är FCK:s mittback Sotirios Papagiannopoulos ett av klubbens huvudspår som ersättare till Marcus Danielson. ”Sotte” har haft svårt att ta en ordinarie plats på slutet, men i övrigt spelat rätt mycket tidigare under säsongen. Han satt bland annat på bänken när klubben sensationellt slog ut Celtic ur Europa League i förra veckan. 

FC Köpenhamns manager Ståle Solbakken ska vara väl medveten om Djurgårdens intresse men norrmannen har varit känd för att hålla hårt i sina spelare och inte gärna släppa i väg spelare, trots att de inte är ordinarie. 

Relationerna talar för en affär 

Det talar emot en affär. Det som talar för en affär är att Djurgården och FC Köpenhamn har goda relationer sedan tidigare och att FC Köpenhamn har rätt många mittbackar i truppen, då klubben tidigare värvat in tidigare Blåvitt-spelaren Ragnar Sigurdsson. Det återstår att se om Solbakken väljer att släppa den svenske mittbacken och om parterna lyckas komma överens. 

Kan ta in två mittbackar

De närmaste veckorna lär utvisa vad som händer och då lär det klarna gällande om Djurgården lyckas värva Sotirios Papagiannopoulos eller inte. Djurgården överväger också att ta in två mittbackar innan fönstret stänger, men där är inget definitivt beslut taget ännu. Klart är i alla fall att en ersättare till Marcus Danielson ska köpas in, inom de närmaste veckorna.