Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Djurdjics utspel mot Dif: ”Kissar på sig”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hammarby vann över Malmö FF och sätter press på Djurgården i guldstriden.

Nikola Djurdjic tror inte att rivalerna kan hantera pressen.

– Djurgården kommer att kissa på sig nu, säger serben.

Hammarby är glödheta i guldstriden. Efter seger med 2-0 mot Malmö FF på hemmaplan sätter man stor press på Djurgården som möter IFK Göteborg i morgon.

Nikola Djurdjic tror inte att Blåränderna kan hantera det.

– Det är definitivt Djurgården som är favoriter för de har allt i egna händer. De har två bortamatcher kvar, jag säger det med ett stort självförtroende, men jag ser inte Djurgården vinna på bortaplan mot det här motståndet. IFK Göteborg har förlorat en match på hemmaplan i år. Jag hoppas att vi gör vårt jobb, säger han.

”Djurgården kommer att kissa på sig nu”

Hur tror du att Djurgården kommer reagera efter er seger mot Malmö?

– Jag tror att det kommer att kissar på sig. De har mycket att förlora nu, vi har vänt på det och satt så stor press på dem. Den mentala biten i fotbollen är jobbig, den kommer påverka Djurgården i morgon

Tror du att Djurgården såg er match mot MFF?

– Definitivt, det gjorde de. Djurgården vet att vi är heta och att vi kommer fortsätta vinna. Det är naturligt att de känner en stor press i morgon.

Djurdjic om pressen: ”Omöjligt att undvika”

På frågan om han ser Malmö FF som en större utmanare svarar Djurdjic:

– Nej, Djurgården har det i egna händer. Det är upp till dem nu.

Han tror inte heller att Hammarby-spelarna kommer att påverkas av hypen, utan snarare tvärtom, omfamna pressen som kommer utifrån.

– Det är omöjligt att undvika. När vi vinner över Falkenberg på hemmaplan blir folk hypade, när vi kommit så här långt är det omöjligt. Vi måste omfamna det, vi vet hur det är att vinna under press. Vi har gjort det i flera matcher nu. Jag springer inte ifrån pressen, utan omfamnar den. Vi är så duktiga just nu, låt oss fortsätta bara.

Ni möter Östersund nästa match, vad säger du om den?

– Vi vet vad som hände på Jämtkraft arena förra året, vi måste lära oss från den matchen. Östersund kämpar för sitt liv, det kommer att bli tufft.

Djurdjic: ”Vi kan ta sex poäng på matcherna som är kvar”

Nikola Djurdjic intervjuas efter Hammarbys seger mot Malmö FF.