Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djup kris i Östersund – riskerar nu konkurs

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Krisen i Östersunds FK är djup och akut. 

På bara tio dagar behöver klubben få fram tio miljoner kronor - annars riskerar ÖFK att gå i konkurs. 

– Jag bedömer att det står 50/50 just nu om hur det slutar, säger Maria Wilén, ÖFK:s vice ordförande, till Östersunds-Posten

Dessutom stod det klart på gårdagens medlemsmöte att klubben är skyldig Daniel Kindberg fyra miljoner kronor.

Under ett långt medlemsmöte på tisdagskvällen förmedlade ÖFK-ledningen ett tydligt budskap: klubbens ekonomiska överlevnad hänger på en skör tråd - det är kris. 

Om klubben inte får fram tio miljoner kronor på lika många dagar riskerar ÖFK, som bara för två år sedan gjorde stor succé och avancerade till gruppspelet i Europa League, konkurs. 

”Handlar om att vara för eller emot Kindberg”

Det framkom dessutom på medlemsmötet att klubben är skyldig den tidigare ordföranden Daniel Kindberg, som just nu är i rätten åtalad misstänkt för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. 

Kindberg-affären påverkar starkt klubbens akuta situation. 

– Jag menar att det gått politik i frågan om att kunna rädda ÖFK eller inte. Det handlar om att vara för eller emot Daniel Kindberg. Och mitt i det här ställningstagandet står vi i klubben, som under rådande omständigheter har mycket svårt att ro ekonomin i hamn, säger Maria Wilén till Östersunds-Posten. 

Ordföranden avgick

Som om det inte räckte där: på medlemsmötet aviserade dessutom ordföranden Bo Ottosson sin avgång.

– Den nytillträdande vd:n Lennart Ivarsson har sagt till mig att jag helst bör avgå, med tanke på att han anser att jag har kopplingar till Daniel Kindberg. Men själv anser jag mig inte ha några kopplingar till Kindberg. Inte mer än någon annan, säger Ottosson till Östersunds-Posten. 

Maria Wilén leder tillfälligt arbetet efter Ottossons avhopp.