Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Disciplinnämnden: "Ansvar för sina fans"

Matchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts efter att flaskor och andra föremål kastats från Djurgårdens läktare.

- Det kan bli alltifrån böter till stängda läktare, men vilken av påföljderna det blir får vi se när allt har klarats ut, säger Khennet Tallinger, ordförande i disciplinnämnden, till SportExpressen.se.

Ett föremål kastades in från läktaren och träffade Mjällby-spelaren Gbenga Arokoyo. Det fick domaren Tobias Mattsson att kalla in alla spelare i omklädningsrummet och avbryta den allsvenska matchen mellan Djurgården och Mjällby.

Khenneth Tallinger, ordförande i disciplinnämnden, får av SportExpressen.se reda på det inträffade - och ger följande kommentar:

- Jag har inte sett någonting, men självklart är det så att Djurgården har ansvar för sina supportrar. Men vad det kan bli för straff kan jag inte säga nu. Det vore omdömeslöst. Vi får avvakta och se, men det är så klart tråkigt.

Kan då spela inför tomma läktare

Om det bevisas att det inkastade föremålet kommer från Djurgårdens sektion, kommer klubben att straffas.

- Det kan bli alltifrån böter till stängda läktare, men vilken av påföljderna det blir får vi se när allt har klarats ut.

För två år sedan avbröts två allsvenska matcher, Syrianska-AIK och Malmö FF-Djurgården, efter att föremål kastats in från läktaren.

- Det är samma regelverk som gällde då som gäller nu, säger Tallinger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!