Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Svårare att göra mål från bänken”

Se senaste avsnittet av Expressens ”Allsvenska juryn”.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

VARBERG. Emir Kujovic tillbaka i målprotokollet. 

Då tog Djurgården tredje raka segern när man mötte Varberg på bortaplan.

– Jag tror att jag har startat på bänken i mer än hälften av matcherna, då är det också svårare att göra mål, säger Kujovic efter matchen.

Djurgården vann igen när de reste för att möta Varberg på ett regnigt Påskbergsvallen under onsdagskvällen.

Den första halvleken dikterades av bortalaget som höll i bollen men hade svårt att spela sig fram till de riktigt skarpa lägena. Trots det kunde Emir Kujovic kliva fram och sätta 1-0 i den 29:e minuten efter ett fint anfall som avslutades med ett inlägg från Haris Radetinac. 

Det var Kujovics första mål i allsvenskan sedan i juni, hans andra totalt. 

– Det var ett tag sedan, det var väldigt skönt och efterlängtat. Det var på tiden, jag hoppas att det inte kommer att dröja så länge till nästa, säger målskytten. 

Han påpekar också att han startat få matcher i år, endast fem stycken innan matchen mot Varberg. 

– Då är det också svårare att göra mål. Så då gäller det att man verkligen sätter chanserna när man får spela, så har det inte varit så det var skönt att jag fick starta i dag och sätta den, säger Kujovic. 

Hur ser du på konkurrensen?

– Det är bra konkurrens, Kalle har gjort det bra också och det är så det ska vara i en toppklubb. Men så klart vill jag göra fler mål än vad jag har gjort. 

Mål på straff igen

Strax innan halvtidsvilan fick Djurgården sedan en straff efter att Varbergs målvakt August Strömberg gjort ned Radetinac i eget straffområde. Fredrik Ulvestad klev fram och satte säkert 0-2. 

– Jag får en snål hemåtpass, jag tycker att den är 50/50 och går dit och försöker vinna bollen. Men han kommer först på den och det är väl ingenting att säga till om, säger Strömberg om straffen. 

Varbergmålvakten säger också att de fick en utskällning av tränare Joakim Persson i halvtid, vilket gjorde att de ryckte upp sig i andra halvlek. 

– Det är en bedrövlig första halvlek. Vi kommer inte riktigt upp i nivå, vi slarvar mycket, det känns som att vi inte riktigt är med i huvudet heller. Lite dålig attityd känns det som, säger Strömberg.

Djurgården skuggar topplagen

I den andra halvleken kom Varberg ut och reducerade i den 54:e minuten genom Jon Birkfeldt. Därefter var det mycket kamp på planen och August Strömberg i Varbergsmålet fick stå för två drömräddningar på kort tid efter att Kalle Holmberg kommit in för Djurgården. 

Mot slutet tryckte hemmalaget sedan på för kvitteringen, men det räckte inte. Djurgården tog sin tredje raka seger och skuggar topplagen Malmö och Norrköping på 23 poäng.

– Jag har inte koll på det, säger Kujovic om tabelläget. 

– Men vi har tagit tre raka segrar nu och det måste man göra om man vill vara med där uppe, men vi sa det i omklädningsrummet också att det är ingen fantastisk match vi gör i dag. 

Emir Kujovic vann skytteligan i allsvenskan 2015 på 21 mål. Ingen har gjort fler mål sedan dess.