Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dif:s tre ramträffar på två (!) sekunder

Hjalmar Ekdal deppar.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Magnus Eriksson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tre ramträffar på två sekunder, nio hörnor och massvis med inlägg.

Men bollen ville inte in för Djurgården.

– Det är en av de sjukare förlusterna jag har varit med om, säger Hjalmar Ekdal.

Hammarbys mål föll efter en misslyckad rensning av mittbacken Hjalmar Ekdal. Gustav Ludwigson snappade upp bollen och sköt via mittbacken Aziz Ouattara in bakom Djurgårdens målvakt Aleksandr Vasyutin.

Därefter tog Djurgården över, men trots stort spelövertag, många inlägg och flera ramträffar gick man lottlösa från semifinalen mot Hammarby.

– Det är en av de sjukare förlusterna jag har varit med om med tanke på vilka lägen vi får och vilket tryck vi har genom hela matchen. Det är en blandning av att det är svagt av oss och otur att vi inte får in en boll. Det känns jäkligt surt så klart, säger Ekdal.

Hammarby gör det jobbigt för er och ni hamnar i mycket inläggsspel utan att driva upp tempot så mycket.

– Det blir så, man får svårt att spela sig igenom, det blir mycket spel runt. Det farliga då är att man inte kommer någonstans, det blir temposvagt och de kan organisera sig. Vi var beredda på det och snackade om att försöka hålla uppe tempot. Men lättare sagt än gjort. Vi kunde väl gjort det ännu bättre och sätta in bollen med kvalitet. 

– En vanlig dag sitter väl tre eller fyra bollar. Alla i gänget vet att vi hade maximal otur. Det saknades det lilla sista. Vi är ett riktigt bra lag.

Du var nära på att göra mål två gånger om efter deras mål, bland annat träffade du ribban. Var det rensningen vid 0-1 som satt i bakhuvudet?

– Jo, så är det väl. Jag har varit nära ett par matcher i rad. Det kommer nog komma. Rensningen är ett inlägg som styrs, jag hinner inte ställa min kropp optimalt för att rensa, utan tofflar bort den inte så långt. Han drar till impulsivt och den styrs in i mål. Så det är klart att det hade varit en liten revansch att få göra mål.

Eriksson: ”Trodde den var inne”

Även Magnus Eriksson träffade målramen, både stolpe och ribba, med samma avslut innan Edward Chilufya nickade bollen i ribban på returen.

– Jag tror inte att jag har varit med om tre ramträffar på två sekunder. Jag trodde den var inne. Det är ju en större bedrift att göra så än att göra mål. Små marginaler.

Samtidigt var han imponerad av Hammarby.

– Det är det bästa laget vi har mött, säger han.

– På det stora hela är jag jättenöjd med vår insats. Om de faller ned med Fenger och så i backlinjen, då har de fyrtorn där bak. Då är det svårt. Men jag tycker ändå att vi kommer runt på kanterna, vi har extremt mycket inlägg med blandad kvalitet, jag har några som bör gå in farligare i boxen. Men på det stora hela gör vi ett jätteförsök att vinna matchen. Vi gör en bra match, men det är klart att man är besviken över att inte ha vunnit och gått till final.