Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dif-stjärnan: ”Jag är inte säker ännu”

Magnus Eriksson om att sitta med AIK-spelarna på landslagssamlingen.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: Per Danielsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Per Danielsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Edward Chilufya, 22, har ett avtal som går ut sista december nästa år - samtidigt har Djurgården en option på att förlänga kontraktet.

”Chili” vet ännu inte om han vill aktivera optionen.

– Jag är inte säker ännu, säger Chilufya.

Edward Chilufya börjar hitta formen, tycker han. Djurgården kvicksnabba ytter har på dom fyra senaste matcherna gjort två mål - senast mot Kalmar FF - och hoppas det håller i sig.

– Det känns bra för egen del. Jag är i en fin form men jag kan göra mycket bättre ifrån mig också om jag fortsätter kämpa hårt. Enligt mig kan jag fortfarande utveckla mina avslut och skotteknik, jag vill även bli bättre på att ta rätt beslut på den sista tredjedelen, säger Chilufya.

Är du nöjd med poängproduktionen?

– Ja, absolut. Jag är nöjd med vad jag har uträttat hittills samtidigt måste jag göra lite fler mål tycker jag. Jag måste göra mål och hjälpa laget. Nu står jag på sex mål och två assist, målet har varit att komma upp till tio mål men jag har fortfarande fem matcher på mig. Vi får se.

Härnäst väntar bortamatch mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi, ett motstånd som Djurgårdens snabba ytter håller högt trots den utsatta tabellpositionen i allsvenskan.

– Det kommer bli en mycket tuff match för oss. Jag tror att vi kan gå hela vägen, vi har tron och kommer kämpa för det. Det blir inte lätt men allt vi står inför nu blir en utmaning. Nyckeln är att göra saker tillsammans och spela som en enhet.

Edward Chilufya kramas om av Emmanuel Banda.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Med tanke på din säsong, har du tänkt något på framtiden?

– Ja, det har jag. Någonstans handlar det om min karriär och jag har självklart funderat på det. Min målsättning är att bli en av världens bästa spelare.

Tvekar om förlängning

Chilufya förlängde kontraktet med Djurgården i januari 2020. Det nya avtalet sträcker sig till över 2022 med en option på ytterligare ett år. På frågan var ”Chili” spelar nästa år:

– Det vet jag inte ännu. Jag har inte hört något men jag har ett kontrakt här, säger han.

Vill Djurgården aktivera din option?

– Jag har inte hört något, jag förlängde kontraktet förra året. Jag är inte säker ännu.

Du vet inte om du vill förlänga en gång till?

– Ja, det stämmer. Men Bosse kanske vill förlänga och tänker på det. Om det blir aktuellt så får jag fundera på det, blir det inte aktuellt får jag överväga andra alternativ.


Djurgården besegrar Kalmar – Banda avgör med drömmål