Dif säljer Witry till AZ Alkmaar

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Aslak Witry har gjort fem mål den här säsongen.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Aslak Witrys derby mot AIK ser ut att bli hans sista i Djurgårdströjan.

Enligt väl initierade källor till SportExpressen, både i Sverige och i Nederländerna, är högerbacken bara detaljer ifrån att säljas till AZ Alkmaar i Eredivise. 

Affären väntas bli officiell i nästa vecka. 

– Jag kan bekräfta att vi har kontakt med den klubben om Aslak, säger sportchef Bosse Andersson. 

Aslak Witry nobbade Rosenborg för att skriva på för Djurgården i januari 2019. Han blev en av guldhjältarna samma år och har sedan han kom varit en nyckelspelare i lagbygget. 

Den här säsongen har han varit en av hela allsvenskans bästa spelare, där han bland annat gjort fem mål och sett till så att Djurgården är med och utmanar om SM-guldet. 

Har följt spelaren länge 

Men derbyt mot AIK ser ut att ha blivit norrmannens sista i Djurgården. Enligt väl initierade källor till SportExpressen, i både Nederländerna och Sverige, är högerbacken nämligen bara detaljer ifrån att bli såld till AZ Alkmaar i Eredivise. Klubben har följt spelaren under en längre tid och är överens med Djurgården om övergångssumman och även muntligt överens med spelaren om det personliga avtalet. 

Går allt som planerat väntas Djurgårdens försäljning av Witry bli officiell i nästa vecka. Eventuellt redan i början av veckan. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har tidigare varit öppen med att man inte skulle stå i vägen om det kom ett bra bud på Witry, då det varit flera klubbar som kommit med bud under norrmannens tid i Djurgården, men som klubben sagt nej till. 

Kontrakt till och med 2022

Övergångssumman som Djurgården krävt tidigare har varit någonstans omkring 15-20 miljoner kronor för Witry, som fyllde 25 år i mars. Han har kontrakt med Djurgården till och med den 30 november 2022 och startade som vanligt till höger i backlinjen i söndagens derby mot AIK. En match som slutade 4-1 till AIK.

Efter söndagens derbyförlust bekräftade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att de har kontakt med AZ Alkmaar. 

–  Vi har diskuterat med ett antal klubbar under förra veckan. Men vi är inte i mål för att sälja honom.

Hur långt gångna är diskussionerna med AZ Alkmaar?

– Det är den klubben vi har kommit en bit med, det kan jag bekräfta. Men jag kan inte bekräfta att det är klart.

– De är en toppklubb i Holland så det är så klart intressant. Jag vet att Djurgården och de har kontakt så det är viktigt för mig att Djurgården är nöjda och jag är nöjd, det är en lång process, säger Witry. 

SportExpressen har förgäves sökt Witrys agent, Nordic Skys Per Jonsson, för en kommentar.

Se när Witry avgör mot Kalmar FF