Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Dibba: ”Det blev ju känslomässigt tufft”

Publicerad

Pa Dibba gjorde hattrick mot Gif Sundsvall och står på sex allsvenska mål.

Med andra ord har han prickat formen. Men mot ÖSK fick han inleda på bänken.

Nu berättar Dibba om den tuffa konkurrensen och situationen som motiverar honom.

– Det blev för tufft. Jag tar mig upp från det här också, säger han.

Hammarby går som tåget i allsvenskan. 

Efter segern borta mot Örebro SK toppar klubben den allsvenska tabellen på 22 poäng - tre poäng före ärkerivalen AIK som ligger tvåa efter att ha fått 1-1 mot Östersund.

Samtidigt är det stor konkurrens på i princip alla offensiva positioner. Stefan Billborn har formstarka anfallsparet Nikola Djurdjic och Pa Dibba att välja på längst fram.

På de offensiva mittfältspositionerna finns dessutom Sander Svendsen, Imad Khalili, Jiloan Hamad, Muamer Tankovic och skadade Erkan Zengin.

Men en av Hammarbys formstarkaste spelare under säsongsinledningen har varit just Pa Dibba. Han har mäktat med sex mål på åtta matcher.

"Det blev känslomässigt tufft"

Men efter tre mål mot Gif Sundsvall trodde många att Pa Dibba skulle få fortsatt förtroende mot Örebro SK. Det fick han inte.

I stället valde Stefan Billborn att starta med Nikola Djurdjic, som tackade för förtroendet genom att göra ett mål när Bajen vände och vann mot ÖSK. 

Nu berättar Pa Dibba om anfallskonkurrensen. Anfallaren medger att det var tufft att inte få starta - men förklarar också att hela situationen motiverar honom till att utvecklas ännu mer.

– Man kan vara besviken men det gäller att gå ut på planen och göra sitt, framför allt göra det bästa av situationen och inte bli allt för sur. Det är bara köra på, säger Dibba.

Blir du motiverad?

– Ja, det blir jag. Jag känner bara att jag vill bli ännu bättre och göra ännu mer när jag spelar. Om det inte har räckt till hittills så ska jag göra ännu mer.

Dibba bjuder på ett leende och ser redan fram emot att göra bra ifrån sig under veckan där både Malmö FF och AIK väntar.

– Det är bara köra. Jag tänker bara i huvudet kör bara, kör bara, kör bara! 

Var det tufft att ladda upp inför ÖSK när du visste att du inte skulle få starta?

– Det blev känslomässigt tufft. Man får gå in till sig själv och förstå att det är tränarnas beslut att ta ut laget, samt vilka de tror är bäst. Det är så det är. Nu blev det en negativ effekt av det men det kanske var för att det blev för tufft. Jag tar mig upp från det här också, säger Dibba förtroendeingivande.

Dibba: "Vill ge så mycket till fansen"

När du byttes in mot ÖSK så sjöng Bajen-klacken en ramsa om dig i nästan en kvart. Det måste vara en rejält boost för självförtroendet?

– Det är underbart. Jag vill ge så mycket tillbaka till supportrarna för att de visar att de uppskattar mig så mycket, säger han.

Dibba fortsätter:

– Det tog lite mer på mig efter matchen också att jag inte kunde ge tillbaka mer till fansen, för att jag var så besviken. Jag ber om ursäkt för det och hoppas att det går uppåt nu. 

Vad säger du om ramsan i sig?

Pa Dibba skrattar.

– Den är galen. Den är galen. Den är riktigt nice.

Hur känns det inför MFF?

– Det känns bra att möta Malmö FF. Det ska bli en rolig match att spela med ett fullsatt Tele 2. Hammarby tågar på bara. Vi vann mot ÖSK och att vi vinner en sån match säger att vi är starka och att vi skapar målchanser från ingenting. Vi kan vara sämre men ändå göra vår uppgift och ta tre poäng.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag