Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det vore grymt om vi fick AIK”

Jonas Olsson. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL
Jesper Karlström. Foto: HENRIK MONTGOMERY/ TT NYHETSBYRÅN
AIK:s Nabil Bahoui. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgården är klart för semifinal i svenska cupen.

Om AIK vinner mot Örebro väntar ett Stockholmsderby.

Något som spelarna i Blåränderna ser fram emot.

– Jag vill ha AIK helst, säger Jonas Olsson.

– Det är klart man vill ha ett derby, säger Jesper Karlström.

Djurgården har haft en urstark försäsong resultatmässigt. I svenska cupens gruppspel gick man obesegrade och i kvartsfinalen mot BK Häcken blev det en 1-0-seger efter att Tino Kadwere avgjort matchen sent i den andra halvleken.

"Möter helst AIK"

Till helgen väntar alltså en semifinalmatch för Djurgården - och där kan det bli ett Stockholmsderby om AIK besegrar Örebro SK i morgon.

Nu kan ni få AIK i semifinalen. Vad säger du om det?

– Det spelar inte så stor roll, vi är svårslagna för tillfället oavsett. Men jag vill ha AIK helst. Ni kommer prata om derbyspöken, så skönt att få en chans till i år. Oavsett vilket lag det blir så är en semifinal fint. Men ett derby vore fint, säger Olsson.

Djurgården har inte vunnit ett derby mot AIK eller Hammarby sedan 2011, men enligt Olsson, är det inget som laget tänker på inför matcherna.

– Jag kan inte relatera till ett derbyspöke. Om jag ska vara helt ärligt så är det inget jag funderar över. I fjol gjorde vi en riktigt dålig match mot Hammarby när vi förlorar med 1-3. Mot AIK hade vi lika gärna kunna vinna, det handlar inte om något spöke. Vi hade inte nerverna utanpå tröjan. Det var mer tillfälligheter i de matcherna som gjorde att vi inte vann. Får vi AIK har vi en chans till att vinna.

Karlström: "Vill ha ett derby"

Jesper Karlström ser gärna en derbyfight mot AIK.

 - Det är klart man vill ha ett derby. Fotbollsmässigt är det bättre att få Örebro, för AIK är ett bättre lag. Men man vill ju spela de stora matcherna. Vore grymt att få AIK och få vinna mot dem. Jättemöjlighet för oss att vinna en cup också, och då ska vi slå de stora lagen. Spelar ingen roll vilket, säger han.

– Spöken? Vi har haft problem mot Jönköping så slog vi de senast. Det vänder någon gång, vi kan inte undvika spekulationerna. Det vore en sak om det var samma elva som mött AIK i flera år, men det är nya lag.

Isaksson: "Vi ska till final"

Andreas Isaksson:

- Ja, det ska bli kul om det blir ett derby. Men det är inte så mycket fokus på vilka vi möter, vi ska till final. 

Kerim Mrabti tror att ett derby hade betytt otroligt mycket för supportrarna.

– Det skulle vara kul att spela den matchen. Men oavsett vill vi gå för guldet. Det klart att det blir roligt för fansen om det hade blivit AIK, men jag blir minst lika glad om det blir Örebro SK, säger Mrabti.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!