Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det vet man – är ett av de lättaste lagen”

Hammarbys tränare Stefan Billborn. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
AIK saknar Tarik Elyounoussi i derbyt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Hammarby möter AIK - utan Tarik Elyounoussi. 

Men Stefan Billborn tror sig redan nu veta hur motståndarna formerar laget på söndag.

- Ja, det vet man ju. Det är ett av de lättaste lagen, säger Billborn.

Hammarby möter AIK på hemmaplan på söndag. På torsdagen genomförde laget sin sista öppna träningspass inför det stora derbyt men man gjorde det inte med fullt lag.

Ett antal spelare saknades på träningen:

Johan Wiland är förkyld.

Imad Khalili och Aron Johansson var kvar på Årsta. Båda dras med muskelkänningar.

Simon Sandberg saknades men Hammarby räknar med honom till derbyt.

Men glädjande var att Alexander Kacaniklic tränade fullt.

– Den enda som är helt borta är David Fällman. Annars är vi positiva. Vi gjorde MR-röntgen på Sandberg för säkerhetsskull och det är inga problem. Johan Wiland är förkyld. Imad Khalili är tveksam, det är Aron (Johannsson) också. Aron kommer nog träna i morgon (fredag), det är planen, säger Stefan Billborn.

Billborn om AIK

AIK har Tarik Elyounoussi avstängd, hur tror du att det påverkar dem?

– Det är en jättebra spelare, men de har fullgoda ersättare. AIK brukar snurra på sitt lag, de har en bra trupp. Alla matcher är lite så där att om man förlorar så är det en ”katastrof”. Som allsvenskan varit i år har snacket varit att man varit borta från en guldstrid när man förlorat en match i omgång tio. Jag tror att lagen är rätt luttrade vid det här laget.

Tror du att AIK uppträder på ett annat sätt om Nabil Bahoui spelar i stället för en avstängd Elyounoussi?

– Nej, det tycker jag inte. AIK är det laget som förändras minst, faktiskt. De har så pass bra spelare på alla platser, det skulle förvåna mig mycket. Du hör ju själv, de ersätter en jättebra spelare med en som är lika bra. Jag tror inte att de tänker så mycket på det.

Hur ska ni få hål på AIK?

– Vi har idéer, men vi kommer inte att ändra på vårt sätt att spela. Det handlar mer om att trycka på vissa bitar och få effekt på det. Folk pratar så mycket, förra årets möte på Friends arena var vi minst lika bra som AIK. Den matchen som vi var riktigt dåliga var den i år. Jag är inte orolig.

”Ett av de lättaste lagen”

Vet du hur AIK formerar startelvan?

– Ja, det vet man ju. Det är ett av de lättaste lagen. De hade väl någon utflykt, när de spelade mot IFK Göteborg i våras, där det inte föll så rakt. Sedan har de fallit tillbaka till sin trygghet. Det skulle förvåna mig otroligt mycket om de valde att frångå det nu, det ser jag som helt.. jag tror inte det är en risk, men skulle de göra det så tror jag att det bara är bra för oss. Vi ändrar varje match hur vi spelar i försvarsspelet även om vi har samma intentioner. Vi kan anfalla på många olika sätt och har många nycklar i lådan.

Med andra ord är AIK lätta att scouta?

– Det är därför de är så bra också. Jag tycker AIK är jävligt bra, just därför att de gör allt så disciplinerade. De håller sig till idén och spelarna är lojala. Alla jobbar hårt, de tar det som bjuds och vinner matcherna.