Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kommer bli häftigt – men också väldigt tomt

Bosse Andersson ringer upp en lycklig supporter
Foto: Djurgården Fotboll
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Hallå där, Jens Lundberg – en av åtta Djurgårdssupportar som fått chansen att se hemmapremiären på plats på Tele 2 arena...

...jag har hört att ni fick ett samtal från Bosse ?

– Det är jätteroligt. Det var brorsan som fick samtalet. Han hade blivit utlottad. Det känns väldigt spännande att få gå igen, det blir häftigt. 

Vad sa Bosse? 

– Han sa bara att han blivit utlottad och att vi skulle få gå två stycken. 

Hur ser er relation till Djurgården ut?

– Jag har varit djurgårdare sedan barnsben. Jag har gått på matcher sedan 95 och haft säsongskort sedan 98.  Förra året var det första året på, jag vet inte hur många år, som man inte gick på matcher. Vi har säsongskort med varandra, jag och brorsan. Det har känts väldigt tomt, så det här är enormt roligt att få komma tillbaka i liten skala då.  

Ni är två av 8000 säsongskortsinnehavare som får gå på fotboll hur känns det?

– Precis, det blir fotboll men det blir inte fotboll som det brukar vara. Där vi står så har vi säsongskortsplatser bredvid varandra men vi är ett större gäng på ett 15-20-tal som går ihop så det är inte samma sak men det är alltid något. 

Hur reagerade dina kompisar när ni fick beskedet?

– (Skratt). De är ju lite avundsjuka men mest frustration över inte fler får gå, åtta stycken känns som ett skämt i sammanhanget utifrån hur samhället ser ut i övrigt med folksamlingar. Det är lite avundsjuka men annars bara goda tillrop. 

Hur har året utan publik varit för dig? 

– De som jag brukar gå med har jag gått med sedan nittiotalet, det har alltid varit i samband med matcher som vi ses. Det har blivit att man tappat lite kontakt med många som man bara träffar i samband med fotboll, en gång i veckan eller varannan vecka.  

– Det har blivit ett socialt tapp som är jobbigt och tråkigt men det är bara att hoppas att det här börjar lugna ner sig så att man kan komma tillbaka - att allihopa får komma tillbaka. 

Hur tror du det blir att återvända till Tele 2?

– Det kommer att kännas väldigt konstigt, för mycket av det som är är att att man ser på fotboll och hörs tillsammans med andra. Det kommer att bli som att man har smugit in på någon träningsmatch som det inte ska vara publik på. Det kommer att kännas väldigt konstigt på ett sätt tror jag. Sedan vet jag inte hur det kommer gå till, om vi två ska stå långt ifrån alla andra. 

– Det kommer att bli häftigt att se matchen live men också väldigt tomt att man inte får göra det på ”rätt sätt”. 

”Jag är fylld av förväntan”

– Sedan har jag väl förstått att det kommer att vara en del folk i restaurangen som har någon typ av tillstånd att ha folk. Det är det som blir så konstigt. Att det kommer att vara kanske flera hundra bakom glasrutor inne i restaurangen och det är okej men utomhus får vi bara vara åtta personer, det blir väldigt motsägelsefullt. Vi får väl se, jag vet inte exakt hur upplägget kommer att vara för oss.

Hur laddar ni upp ?

– Vi ska försöka att göra det bästa av det. Gå på vårt stammisställe innan. Det ska bli bra väder så vi kanske till och med sitter ute, så lite premiärkänsla fast ändå konstigt.  

– Man vet ju inte när man får gå nästa gång. Vi lär ju inte vinna någon utlottning igen, det har jag svårt att se. Det kanske blir den här matchen, alla fall innan uppehållet så kanske det inte blir någon mer. 

Kan vi räkna med sång?

– Absolut, vi har ju hört på tv från andra matcher att när det är få personer så hör man dem väldigt tydligt. Vi ska göra vårt bästa för att stötta. Förhoppningsvis hörs och syns det, vi ska väl försöka att ha med någon flagga eller banderoll också.  

Hur ser du på årets upplaga av Djurgården?

– Jag är väldigt positiv och fylld av förväntan. Det ser väldigt intressant ut. Vi har många nya spelare med bra utvecklingspotential och många snabba spelare. Jag tror att vi får se ett snabbt Djurgården i år. Jag är väldigt förhoppningsfull.