Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kändes som jag hostade blod”

Astrit Selmani och hans Hammarby är i final.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Selmani i nickduell.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Astrit Selmani var helt slut efter Hammarbys derbyseger.

Stjärnvärvningen kunde knappt stå på benen när Djurgården tryckte på i semifinalens slutminuter.

– Jag höll på att tuppa av sista tre minuterna, det kändes som att jag hostade blod, säger Selmani. 

Hammarby besegrade Djurgården med 1-0 i semifinalen i svenska cupen under söndagen och tog sig till final mot Häcken.

Coronaviruset har härjat i Hammarbys trupp de senaste veckorna och laget spelade kvartsfinal mot Trelleborg så sent som i torsdags. Det påverkade Astrit Selmani och hans lagkamrater.

Selmani efter Hammarbys seger

– Jag höll på att svimma, sista fem-sex minuterna var jobbiga. Det snurrade i huvudet. Det var en jobbig match, vi försvarade och jobbade hårt. Vi visar ett stort hjärta och det här är nog inte det Hammarby som folk är vana vid att se. Det är ju vi som brukar ha bollinnehav men det är en styrka att visa att vi kan försvara så här, säger Selmani efter matchen.

Selmani tycker att Hammarby visade stark karaktär och tycker även att han själv har bidragit starkt till lagets finalplats.

– Man märker skillnaden nu mot förra året. Förra året hade de inte klarat av att ligga lågt i 90 minuter men nu i år kan vi det med min mentalitet. Det handlar om att köpa läget. I slutändan går allt på att vinna matcher, Djurgården kan ha en miljon chanser med ribba och stolpe men får du inte in bollen räknas det inte. Det är en styrka att spela så här som vi gör i dag. Vi måste stå upp, säger Selmani.

”Vi springer ihjäl oss”

Hur jobbigt var det?

– Jag måste vara ledig i två dagar helt ärligt. Jag är helt slut mentalt, i kroppen, och lungorna har ingen kraft. Jag höll på att tuppa av sista tre minuterna, det kändes som att jag hostade blod. Vi står upp och krigar. Vi springer ihjäl oss sista fem.

Hur stolt är du över laget?

– Oerhört, det är tio år senast Bajen var i en final. Innan jag skrev på för Hammarby sa jag till Jesper Jansson att vi skulle gå hela vägen till en final och nu gör vi det direkt. Jag fick höra det direkt efter av Jansson. Klubben behöver det här.

Fenger: ”Jättemycket kramp”

Även mittbacken Mads Fenger var trött.

– Vi jobbar och krigar. Vi hade ingen energi men det var bara att jobba. I dag fick vi acceptera att de hade bollen mest men vi krigade, säger Fenger i C More.

– Det var jättemycket kramp. Det var första gången på några år jag har fått kramp. 

I finalen ställs Hammarby mot BK Häcken den 30 maj. Klockan 19 under söndagskvällen lottas det viket lag som får spela på hemmaplan. 

– Det är stort. Vi har inte varit i en final på skitlänge så det är stort för hela Hammarby, säger Mads Fenger till C More.