”Det har kommit tårar när jag tänkt på det…”

Sebastian Eriksson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han har varit borta i nästan ett år, men mot Degerfors var Sebastian Eriksson tillbaka på Gamla Ullevi i den blåvita tröjan.

En högst känslosam comeback för IFK Göteborgs mittfältsprofil.

– Jag har väntat i snart tio månader på det här. Det betyder allt och lite till. Jag har haft den värsta tiden i mitt liv och den värsta tiden i min karriär, säger han efteråt.

Efter en lång skadefrånvaro med en brusten hälsena gjorde Sebastian Eriksson ett efterlängtat inhopp för IFK Göteborg i bortasegern mot Sirius förra veckan.

I 2–0-vinsten mot Degerfors under måndagskvällen fick mittfältaren slutligen göra comeback på Gamla Ullevi igen.

Och det var en känslosam 33-åring som byttes in med kvarten kvar.

– Jag trodde inte att jag skulle ta mig tillbaka den här gången och stå där ute igen och få det där mottagandet. Det var tufft för mig.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre hyllade Sebastian Eriksson efter matchen.

– Det är en naturligt aggressiv spelare och det vill alla fotbollslag ha, och han har dessutom kvaliteter. Han har den där smittande galenskapen som vi har i andra spelare som Gustav Svensson också, men ”Sebban” har ännu mer galenskap, säger Stahre.

Eriksson svarar:

– I dag fick jag väl inte visa så mycket galenskap, men ibland brinner det till. Det blir speciellt att komma in så här när man försvarar en ledning och motståndarna har mycket boll, säger Blåvittprofilen.

– Det finns fortfarande mycket att ta av, men det är otroligt skönt att ha kommit in i två matcher nu och få känna lite på det – och få vinna. Det är någonting som jag har saknat oerhört här under tiden som jag inte har fått vara med.

Sebastian Eriksson fick ta emot hyllningar av publiken på Gamla Ullevi.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Jag vill att alla där ute ska veta...”

När Sebastian Eriksson byttes in framför över 14 000 supportrar på läktaren ljöd en hyllningsramsa till mittfältaren.

– Det är speciellt. Jag har levt med Blåvitt i hela mitt liv och trodde som pojk att jag… det var en dröm att få spela i IFK Göteborg. Att jag har fått göra det i så många år och fortfarande får göra det… det är svårt i stunden att ta in det, säger han.

– Jag blir stressad där ute när jag får det mottagandet. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

Eriksson har svårt att hitta orden.

– Det ser väl ut på mig som att jag inte riktigt vet hur jag ska bära mig åt. Jag vill att alla där ute på läktaren i dag ska veta att jag är oerhört tacksam. Jag är inte den som brukar stå längst fram när man vinner eller när man ska tacka, men det här kommer jag ha med mig hela livet.

– Min familj, min pappa och min familj fick vara här i dag, så det var stort. Det var stort för mig som blåvit att få känna den kärleken. Det är lite synd att jag inte kan ta in det lite bättre, men det får väl vara så.

Du är väldigt känslosam nu, hur kändes det då ute på planen med över 14 000 i ryggen?

– Det har kommit tårar de sista dagarna när jag har tänkt på det, för jag har fantiserat om det och gjort det i tio månader snart. Jag tänker på det varje dag och har tänkt på att jag ska få komma in en dag igen – och nu fick jag göra det. Det är det enda jag har sett framför mig varje dag i snart tio månader.

– Men när man väl står där är det match. Dels ska man in och prestera och man ska vara delaktig i en match, så det blir svårt samtidigt som det är underbart att försöka ta in allting på en gång. Väldigt mycket känslor, men i mitt hjärta är jag lugn igen. Det har varit tufft för mig.

Sebastian Eriksson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Längesen vi hade konkurrens i Blåvitt”

Sebastian Eriksson medger att det kommer ta tid för honom att vara tillbaka i fullt slag.

– Det är klart att jag har långt kvar till att spela 90 minuter och visa vad jag går för igen. Men det är klart att de här minuterna är viktiga för mig och för varje träning blir jag starkare, säger han.

– Jag kommer ta mig tillbaka, det känner jag. Jag behöver få tid och få matcher och få förtroende igen. Nu har vi ett vinnande lag och det kommer vara svårt att ta den platsen, men jag kommer absolut vara med och slåss om den.

Hur ser du på konkurrensen på mittfältet?

– Den är tuff, men jag älskar det. Det var längesen vi hade konkurens i Blåvitt, och vi behöver det.