Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här känns som nästa steg i karriären”

Sirius sportchef Ola AnderssonFoto: BILDBYRÅN

Sirius har sin målvaktsuppsättning klar inför allsvenskan 2020.

Den kanadensiske 28-åringen Jonathan Viscosi är nu klar för Uppsala-laget.

– Jag är väldigt glad att komma till klubben och är redo att göra det bästa av den chansen, säger Viscosi till klubbens hemsida.

Den kanadensiske målvakten Jonathan Viscosi provtränade med Sirius efter säsongen och nu står det klart att klubben väljer att kontraktera honom.

28-åringen kommer senast från den amerikanska USL-klubben San Antonio FC.

– Det har varit ett mål för mig att komma till den här nivån sedan jag kom till Sverige 2016. Jag är väldigt glad att komma till klubben och är redo att göra det bästa av den chansen, säger Jonathan Viscosi till Sirius hemsida.

Spelade två säsonger i Finland

Målvakten tillhörde Oskarshamns AIK under 2016 och därefter spelade han två säsonger i Finland med Åbo-klubben TPS. Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med Sirius. 

– Jag fick prova på Sverige lite i Oskarshamn och hade sedan en fantastisk möjlighet med två år i Finland. Det här känns som nästa steg i min karriär efter ett år tillbaka i USA. Jag hoppas att jag kan komma in och visa vad jag kan bidra med, ta mina chanser och göra mig förtjänt av speltid, säger Viscosi.

Sirius sportchef Ola Andersson kommenterar också nyförvärvet:

– Jonathan är en rutinerad målvakt med erfarenhet från flera olika länder. Han är aggressiv i sin spelstil och känns som ett bra komplement till målvaktsgruppen tillsammans med Hannes och Lukas, säger Ola Andersson.

Sedan tidigare finns målvakten Lukas Jonsson, som konkurrerade ut John Alvbåge förra säsongen, i truppen. Dessutom flyttade man upp den 17-årige målvakten Hannes Sveijer till A-laget efter säsongen.

https://twitter.com/siriusfotboll/status/1205140225263058944