Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här är årets viktigaste match”

Abbe Khalili: ”Vi ska gå all in”
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

En Europa League-rysare väntar mot Lech Poznan.

För Hammarby är matchen vital.

– Det är årets viktigaste match, säger Stefan Billborn.

 

SE HAMMARBYS MATCH I KVÄLL - EXKLUSIVT I SPORTEXPRESSEN PLAY 

Hammarby tog sig enkelt vidare till den andra kvalrundan i Europa League efter att ha besegrat ungerska Puskas Akademia med klara 3-0. 

Nu väntar en riktig rysare på hemmaplan mot det polska topplaget Lech Poznan. I Hammarby-lägret är man tydliga med att matchen är väldigt viktig för klubben.

– Det här är årets viktigaste match för oss just nu och om vi vinner och går vidare till nästa kvalrunda blir det samma sak där. Vi vill gå långt i Europa för att samla på oss erfarenhet och rutin. Vi drar erfarenheter av det och i och med att det bara är en match kan det vara en fördel att spela på hemmaplan, säger Stefan Billborn.

”Ingen tid att älta det”

Lagkaptenen David Fällman håller med sin tränare.

– Det här är en så pass viktig match tätt inpå och det finns ingen tid att älta gamla resultat. Det ska bli roligt, säger han.

Billborn har inga som helst planer att kasta om taktiken. I stället pratar han gång på gång om att spelarna ska spela precis som man gör till vardags i allsvenskan.

– Ambitionen är att spela som vanligt. Jag tror att om det är någonting som vi har lärt oss, och som de flesta svenska lag dragit lärdom av i Europa, är att om man inte försöker vara sig själv då är risken jäkligt liten att man går vidare, säger han.

Billborn fortsätter:

– Man måste försöka vara sig själv så mycket som möjligt. Lech Poznan är ett lag som är oerhört löpstarka och fysiskt starka. Jag tror att det är viktigt att vi kan spela vårt spel så mycket som möjligt, det är jätteviktigt för annars spelar vi lite mer i deras händer och det här är vår hemmaplan där vi ska försöka spela precis som vi har gjort i de senaste matcherna.

Svensken glödhet hos gästerna

I Lech Poznan spelar den svenske anfallaren Mikael Ishak som gjort fyra mål och en assist i ligan på de tre inledande matcherna.

– Det är en jättebra boxspelare och jag har följt honom sedan han var tio år gammal och spelade i Assyriska ungdomslag. Han har utvecklats enormt. Ishak är stark och bra på att suga in bollar. Lech Poznan spelar gärna en långboll upp på anfallarna och de är otroligt duktiga på att binda upp bollarna, sätta tillbaka den och gå framåt igen. De är fysiskt starka så vi kommer få jobba en del men vi har bra mittbackar som kommer att ha koll på honom (Ishak).

SE HAMMARBYS MATCH I KVÄLL - EXKLUSIVT I SPORTEXPRESSEN PLAY