Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Litade på honom – ville inte skrika”

Foto: Discovery Plus
Foto: Discovery Plus
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Astrit Selmani var på väg mot ett friläge.

Då blåste domaren för offside – trots att Hammarbyspelaren var på egen planhalva när passningen slogs.

– Jag litade på honom och jag ville inte skrika på domaren så mycket eftersom jag har två gula kort, säger Astrit Selmani.

Efter 20 minuter i söndagens Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården frispelades Astrit Selmani. Anfallaren – som jagade säsongens första allsvenska mål – var på egen planhalva när bollen slogs.

Men domaren valde att blåsa av för offside.

I pausen rasade experterna i Discovery Plus mot beslutet.

– Odugligt. Man får inte missa det, det är så pass långt ifrån och det går så pass långsamt där. Han måste se att det där inte är offside, det går inte att chansa på de här grejerna, och som ni ser det är inte centimetrar vi pratar om, det är ganska tydligt, säger Alexander Axén i sändningen.

– Just på egen planhalva, det får man inte missa. Det är för svagt.

Anders Andersson: ”Tufft för Hammarby”

Anders Andersson håller med.

– Jag brukar vara försiktig med att kritisera domarna av olika anledningar, men det här är faktiskt riktigt bedrövligt. För han startar en halvmeter på egen planhalva, friläge annars, kanske 1-0 så tufft för Hammarby, säger han i Discovery Plus.

I slutet av första halvlek kunde i stället Kalle Holmberg sätta 1-0 till Djurgården.

Hammarby kvitterade direkt i den andra halvleken genom Gustav Ludwigson och kort därefter svarade Dif och gjorde 2-1. Matchen slutade 2-2 efter att Astrit Selmani revanscherat sig och satt 2-2 i slutet av matchen men offsidesituationen från första halvlek togs upp även efter matchen.

– Du menar att den situationen där vår spelare är en och en halv meter på vår egen planhalva och blir avblåst för offside? Ja, vi har inte haft någon tur med domsluten hittills och har det inte nu heller, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

Selmani: ”Jag litade på honom”

Billborn konstaterar att han ”får vara lite bitter” efter matchen.

– Han är ju ganska klart på egen planhalva också, så det är konstigt att domarna missar den. Vi hade en mot Häcken som inte heller var offside och då blev det mål till och med. Så man får sitta här och vara lite bitter nu då.

Astrit Selmani efter matchen:

– Den är ganska tydligt att jag är onside. Men vi ska inte gräva i det. Man tycker kanske att fjärdedomaren ska ta det.

Han säger att han inte ville protestera för att inte riskera att bli avstängd i nästa match.

– Jag litade på honom och jag ville inte skrika på domaren så mycket eftersom jag har två gula kort.