Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är ynkligt – vad håller de på med?”

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

15 miljoner kronor saknas.

Ändå ser Östersunds FK ut att spela i allsvenskan även 2020.

– Det är ynkligt av svensk fotboll att befinna sig i den här situationen, säger C More-profilen Lasse Granqvist i ”Sporthuset”.

Östersunds FK gick blytungt i allsvenskan under förra säsongen, men lyckades förnya kontraktet.

Samtidigt brottades klubben med stora ekonomiska problem. Gigantiska sådana, skulle det visa sig.

Klubben nekades elitlicens för säsongen 2020 men överklagade beslutet. Dagen innan julafton kom så beskedet att den jämtländska klubben får spela allsvenskt även efterföljande år.

15 miljoner kronor saknas, men klubben har sagt att de har löst dessa genom en sponsor som vill förbli anonym. Men pengarna har inte kommit in och samtidigt som ÖFK jobbar för att få fram dem visar fotbollsklibbens bokslut för 2019 ett minusresultat på 40,7 miljoner kronor.

Lasse Granqvist: ”Jag vill se en anmälan”

Den folkkäre kommentatorn Lasse Granqvist säger i podcasten ”Sporthuset” att det är ynkligt av svensk fotboll att befinna sig i den här situationen.

– Det gäller det Svenska fotbollförbundet, med såväl Lincensnämnden som Överklagandenämnden, säger Granqvist i podcasten och fortsätter:

– Det kan inte finnas någon i svensk fotboll tycker att det här är ett sätt som vi vill driva den svenska elitfotbollen på, det finns ju inte en möjlighet att det är det.

Granqvist kan inte förstå hur allt har gått till, från att ÖFK blev av med elitlicensen till att de fick tillbaka den med löftet att den nya sponsorn skulle få fram 15 miljoner.

– Vad håller de på med? Jag vill se en anmälan. Har någon lämnat osanna eller lämnat vilseledande uppgifter. Det kan prövas i idrottens eget regelverk, säger han och avslutar:

– Jag hör ingenting! Från kansliet i Solna vid Friends arena hörs banne mig ingenting annat än tystnad!