Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är väldigt svårt – jag vill inte sluta”

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Henok Goitoms kontrakt går ut efter säsongen. Som läget är just nu har inga förhandlingar påbörjats - men lagkaptenen vill gärna fortsätta i AIK.

– Det är väldigt svårt för mig att säga att det ska vara slut, säger han.

AIK:s lagkapten Henok Goitom sitter på ett utgående kontrakt. 

Avtalet löper ut vid årsskiftet och när SportExpressen talar med Goitom meddelar han att parterna ännu inte påbörjat några kontraktsförhandlingar.

Henok Goitom vill förlänga

Just nu ligger allt fokus på de fyra avslutande matcherna i allsvenskan. Han hoppas att parterna kan börja föra samtal efter säsongens slut.

– Nej, vi har inte pratat faktiskt. Jag tror att man ska prata om sådant efter säsongen. Det vore häftigt att spela ett år till med AIK, men samtidigt är det inte bara jag som ska ta det beslutet. Vi får se var diskussionen landar efter säsongen, men att få ta del av det som händer första försäsongsträningen på Skytteholm. Det är iskallt och publiken är där, det känns häftigt att göra det. Vi får se om det blir av, säger Goitom.

Du låter sugen på en fortsättning.

– Ja, det är klart att jag är sugen. Det är väldigt svårt för mig att säga att det ska vara slut. Men samtidigt är det två parter som måste komma överens om det. Vi får se efter Sundsvallsmatchen var diskussionen landar någonstans.

”Jag vill inte sluta”

Har du fått några signaler från AIK?

– Nej, ingenting, varken negativt eller positivt. Allt har handlat nästa match. Kontraktet tar vi efter säsongen. Vi får se, man försöker att inte tänka på det för det kan ta för mycket fokus från matcherna, så att det gäller att stänga ut det.

Det verkar inte vara aktuellt att du slutar?

– Jag skulle inte vilja sluta, definitivt inte. Det är ju så när man ska skriva kontrakt, det är två parter. Om båda vill är det lätt. Vi får se efter säsongen var det landar.

 

LÄS MER: ”Ligger du inte i topp i AIK så får du höra det”