Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är tufft på den här nivån”

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården möter Europa FC från Gibraltar. 

Kim Bergstrand vill inte så någon underskattning.

– Det är tufft på den här nivån, vi måste vara på vårt bästa jag.

Efter att ha åkt ur Champions League-kvalet mot Ferencvaros kliver Djurgården i kväll in i Europa Leagues andra kvalrunda hemma mot Europa FC från Gibraltar.

Det är en match som många i klubben ser fram emot. Lagkapten Jesper Karlström betonar vikten av att träffa rätt i prestationen.

– Vi måste vara på topp, hela laget. Vi ska göra allt vi kan för vinna. Det spelar inte så stor roll vilka som är favoriter, vi ska gå in och göra en riktigt bra prestation.

Han får medhåll av sin tränare.

– Det är tufft på den här nivån, vi måste vara på vårt bästa jag. Några erfarenheter plockar alla på sig efter CL-kvalet men det är väldigt olika motstånd, säger Kim Bergstrand och fortsätter peka på det tuffa motståndet.

Tre spelare sticker ut

– De vinner sin liga ganska överlägset och det enda vi kunnat se på förhand är deras match mot Röda Stjärnan i Champions Leauge-kvalet. Det är ett spanskt lag i grunden, med bollskickliga spelare och framför allt är det tre spelare som sticker ut. De är trygga med bollen som alla spanska lag. Röda Stjärnan hade fullt lag men gör mål innan paus.

Bergstrand fick sedan peka ut tre spelare som sticker ut särskilt i Europa. 

– Nummer sju, tio och 22 är tre av spelarna som sticker ut, säger han.

Det är Juan Rico Dominguez, Liam Walker och Willy Polaco. 

Att gå långt i Europa League, vad betyder det för klubben?

– Det handlar om att vinna. Nummer två är att det är otroligt roligt att spela i Europa och att det finns en ekonomisk fråga som är viktig för Djurgårdens framtid. Det handlar om att skapa erfarenheter för att vi ska bli bättre på det här, förhoppningsvis dröjer det inte var sjunde år för att vi ska uppleva det.

Samtidigt vill Bergstrand inte se någon passivitet från laget.

– Vårt DNA är att driva fotbollsmatcher. För de som har följt oss är det sällan vi hamnar i en passivitetsvarning. Det är inget som vi specifikt har pratat om men vi ska vara väldigt mycket Djurgården Fotboll mot Europa.