Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är svårt att säga – jag har ju inte spelat”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Henok Goitom var en bidragande orsak till AIK:s vändning mot Sirius.

Efter matchen hyllades han av Rikard Norling.

– Han är vass. Det ser alla, säger han.

Goitoms reaktion på hyllningen?

– Det är svårt att säga det för jag har inte spelat, säger kaptenen.

AIK var både utbuade och i underläge hemma mot Sirius efter första halvlek då Philip Haglund gett gästerna ledningen precis innan paus.

I halvtidspausen gav Rikard Norling AIK-spelarna en rejäl hårtork vilket gav önskad effekt till den andra halvleken då spelarna visade betydligt bättre inställning.

Samtidigt tog AIK:s anfallsspel fart när Henok Goitom byttes in i den 55:e minuten. Bara sju minuter senare hade Chinedu Obasi nickat in 1-1 och i den 75:e minuten slutade Goitoms högerinlägg med att Jack Lahne stötte in avgörandet bakom Lukas Jonsson.

”Han är vass - det ser alla”

AIK:s lagkapten hyllades av Rikard Norling efter matchen.

– Henok var jätteduktig när han kom in. Det var skönt. Han har varit med om mycket, lagkapten och vann förra året. Han kan tycka synd om sig själv. Men han presterar nu, det är för att han har jobbat stenhårt i flera veckor. Kroppen har kickat i gång till etthundraprocent. Han är vass. Det ser alla, säger Norling.

När Goitom får höra Norlings hyllning i den mixade zonen, svarar han.

– Det är svårt att säga det för jag har inte spelat. Jag tror att man är vass när man spelar. Jag vet inte hur jag ska tolka det om jag ska vara helt ärlig, säger Goitom.

– Vi får se. Jag krigar på och känner mig fräsch. Det är upp till Rikard vem han prioriterar. På måndag har vi träning och jag kommer ge järnet.

Visar du att du ska ha platsen i startelvan?

– Grejen är att jag har haft hoppet i tre matcher nu. Jag ska inte få upp hoppet än. Det är träning i morgon och jag måste jobba hårt. Vi får se vad som händer i nästa match.

Goitom: ”Den här matchen var livsviktig”

Det känns som att matchen tar fart när du kommer in.

– Jag vill bara spela och när jag kommer in vill jag ha bollen för att påverka matchbilden. Jag bevisar det, att jag vill ha bollen och inte gömmer mig. Jag mår som bäst då. Stefan Silva och Anton Salétros kommer också in och vi fick kraften i bytena.

AIK:s seger mot Sirius var säsongens allra första i allsvenskan. Enligt Goitom var den extremt viktig för att inte tappa viktig mark mot de övriga lagen i tabellen.

– Den här matchen var livsviktig att vinna för att inte halka efter och inte få negativa tankar. En förlust hade varit katastrof. Vi har bra karaktär i laget.

Vad ger den här segern er inför fortsättningen?

– Lugn och ro i en vecka, haha. Nästa match måste vi vinna. Förhoppningsvis kan folk titta i sina sociala medier i lugna och ro, sedan måste vi vinna mot Örebro.