Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är nästa säsong som han ska leverera”

Emir Kujovic presenteras i Djurgårdens tröjaFoto: Djurgården Fotboll
Thomas LagerlöfFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Till slut blev han klar.

Under transferfönstrets sista timmar skrev Emir Kujovic, 31, ett kontrakt över 2,5 år med Djurgården.

Men tränaren Thomas Lagerlöf väntar sig ingen målexplosion på studs.

– Det är nästa säsong han ska leverera, säger han.

Den före detta allsvenska skyttekungen saknades när Djurgården tränade på Kaknäs under onsdagen eftersom han återvänt till Tyskland för att samla ihop sina saker.

Kujovic, som vann allsvenskan med IFK Norrköping 2015, har sin familj – inklusive två barn – kvar i Düsseldorf och kommer till en början att flytta hem på egen hand medan de letar hus i Stockholm.

Efter att ha lämnat Norrköping vintern efter SM-guldet har karriären inte sprakat för den före detta landslagsmannen, som ingick i Erik Hamréns EM-trupp 2016. Skralt med speltid och få mål har varit temat i så väl Belgien som Tyskland.

Kujovics påskrift markerade crescendot på en intensiv sista dag på transferfönstret för Djurgården, som länge varit på jakt efter en anfallare som ska konkurrera med Mohamed Buya Turay och Adam Bergmark Wiberg. SportExpressen kunde under dagen avslöja att Kujovic köpts loss från Fortuna Düsseldorf och skrivit ett avtal som sträcker sig över säsongen 2021.

”En jättebra avslutare”

Men någon omedelbar effekt ska man inte räkna med – inte enligt ena halvan av Djurgårdens tränarteam, Thomas Lagerlöf.

– Alla vet att det är en jättebra avslutare och boxspelare. Men vi tycker inte att man ska ha för stora förväntningar på en spelare man tar in sista dagen på transferfönstret. Det är nästa säsong han ska leverera, säger han. 

– Hösten får vi se som en bonus. Förhoppningsvis kan han vara med och göra bra saker för Djurgården redan nu, men det är mer en bonus i det hela. Det är mer långsiktigt så som vi ser det. Hade han varit här redan vid midsommar hade man kanske kunnat ha andra förväntningar på honom.

Djurgården leder allsvenskan efter 19 spelade omgångar och möter AFC Eskilstuna på hemmaplan lagom till helgen. 

Deras bästa målskytt, Mohamed Buya Turay, står för närvarande på 8 mål.