Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är konkurrensen som är svårast just nu”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ebenezer Ofori har fortfarande inte startat en match i allsvenskan i år. Så här långt har Bilal Hussein och Sebastian Larsson fått förtroendet.

– Det är snarare konkurrensen med Seb och Bilal som är svårast för honom just nu, säger Bartosz Grzelak.

AIK står på nio poäng efter segern hemma mot Elfsborg och tar därmed rygg på både Djurgården och Malmö FF som möts i kväll på Tele 2 arena. Hittills har AIK:s tränare Bartosz Grzelak valt att förlita sig på Bilal Hussein och Sebastian Larsson på det centrala innermittfältet som startat alla fyra matcher i allsvenskan så här långt.

Där bakom finns Ebenezer Ofori som ännu inte fått starta denna säsong, utan i stället agerat inhoppare vid tre tillfällen. Mot Elfsborg byttes Ofori in i den 60:e minuten när Larsson linkade av skadad. Spelaren själv tycker att formen är uppåtgående.

– Det känns bättre och bättre. Det är även skönt att vinna på hemmaplan, säger Ofori.

Hur kändes det för egen del?

– Det är alltid fint att vinna här på hemmaplan och få speltid. Jag behövde speltiden och det är viktigt för mig. Kroppen känns bättre och starkare. Den gamla Ofori är borta, nu handlar allt om den nya Ofori. Vi har spelat fyra matcher och vunnit tre, tyvärr förlorat en. Jag har mestadels bytts in men det är en lång säsong fortfarande.

”Jag vill känna glädje igen”

När tror du att du kan spela 90 minuter?

– Det kommer när tiden är inne men jag känner mig redo. Vi väntar bara på att hitta rätt tidpunkt, det handlar om rätt tajmning.

Grzelak pratar om att det är tuff konkurrens och att Larsson och Hussein gått före just nu. Hur ser du själv på just konkurrenssituationen?

– AIK är ett stort lag så självklart är det hård konkurrens om alla platser i startelvan, resten lämnar vi till tränaren att bestämma och besluta om. Alla tre är redo att köra, oavsett vem som får spela så har man gjort sig förtjänt av det enligt mig.

Vad har du för målsättning med säsongen?

– Jag hoppas självklart att vi kan vinna SM-guld. På ett personligt plan så vill jag spela mycket fotboll och vara glad. Jag vill känna glädje igen.

”Han är redo”

Bartosz Grzelak pekar på konkurrenssituationen på mittfältet som främsta faktor till att Ofori inte fått starta ännu. På frågan när han tror att spelaren kan vara tillbaka på en hög allsvensk form igen och spela kontinuerligt svarar AIK-tränaren.

– Vi spelade mot Elfsborg borta (i en träningsmatch) precis innan landslagsuppehållet och jag tror att Ofori spelade hela den matchen. Jag tycker att han har spelat på en nivå som är helt klart allsvensk, för att använda dina ord, men han går jättebra i träning. Det är snarare konkurrensen med Seb (Sebastian Larsson) och Bilal (Hussein) som är svårast för honom just nu. Men han är redo det är min uppfattning.