”Det är klart jag inte känner mig stekhet”

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

2017 vann han skytteligan i allsvenskan – nu brottas Kalle Holmberg med att få in sitt andra ligamål för säsongen.

Efter mötet med Kalmar berättar anfallaren om hur det är när bollen inte vill in.

– Det är klart att det inte är roligt att vara i den svackan jag är i nu, säger Holmberg.

Först spelade Kalle Holmberg fram Edward Chilufya till ett superläge, och några minuter senare tackade Chilufya genom att frispela Holmberg. Men anfallaren lyckades inte förvalta möjligheten.

I stället hade Kalmar fått in dubbla reduceringar och var nära på att chocka Djurgården.

Kalle Holmberg är självkritisk efter match som slutade 3-2.

– Man känner väl inte sig stekhet. Men jag skapar ändå lägen och det saknas väl det där lilla sista, så klart. Det är synd att vi inte kan göra fyran där på Chilufyas eller mitt avslut, jag kanske borde avslutat på ett i stället för att ta emot den. Det är lätt att vara efterklok, men vi jobbar på det.

– Jag försöker vara i boxen så mycket som möjligt, det är klart att man inte är stekhet i boxen just nu, säger han.

Den tidigare skytteligavinnaren har haft problem med målskyttet och noterats för ett mål i allsvenskan den här säsongen.

– Det gäller att träna och försöka hitta målet på träning så mycket som möjligt. Slappna av när man spelar och så där, det är bara att köra.

”Kalle är jätteduktig avslutare, ibland vill bollen inte in bara”

Holmberg tycker det är rätt att publiken visar sitt missnöje när bollarna inte sitter.

– Det är klart att missar man en chans då ska det höras, om man säger så. Men lagkamraterna och tränarna de är där för mig om man säger så, jag är inte orolig om jag säger så. Det var skönt att vi vann.

Det är svårt att sätta fingret på vad det är som inte fungerar, menar 28-åringen.

– Det är svårt att säga. Är man inne i stimmet då är man alltid vid rätt plats, bollen kommer dit och den studsar hit och dit. När man inte är det får man inte med sig de där studsarna och de enkla målen. Sen hade jag som sagt ett bra läge i dag att göra mål.

Lagkamraten Haris Radetinac om Holmbergs målsvacka:

– Det är så ibland, ibland vill inte bollen in. Ibland är det alltid stolpen ut, stolpen ut. Men i dag vann vi och hoppas han kan spara sina mål till de här viktiga matcherna som kommer framöver. Kalle är jätteduktig avslutare, ibland vill bollen inte in bara. De andra får göra mål och det gjorde de i dag. Man får bara stötta varandra och göra honom glad inför de kommande träningarna och matcherna, säger han.