Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är inte hans perfekta position”

I veckans podcast "Disco & Noa" lottar Expressens Daniel Kristoffersson och Noa Bachner ut en signerad Djurgården-tröja från 2011/12. Så här tävlar du.
Per KarlssonFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Robin TihiFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Robin Tihi, 17, har två raka cupstarter i AIK-tröjan. Mot Kalmar FF fick Per Karlsson spela till höger i försvaret - något som inte tillhör vanligheterna.

– Jag tror inte att det är hans perfekta position, säger Rikard Norling.

Rikard Norling har gett Robin Tihi, 17, förtroende i två raka cupmatcher. Först fick mittbackstalangen starta borta mot Örgryte i en match som AIK vann med 1-0.

Och i måndagens avgörande gruppspelsmatch mot Kalmar FF fick Tihi förnyat förtroende centralt i trebackslinjen, flankerad av Per Karlsson och Karol Mets.

Norling: ”Inte hans perfekta position”

”Pertan” som vanligtvis spelar centralt i försvaret fick den här gången spela ute till höger vilket är nytt för mittbacken. På frågan hur Rikard Norling resonerade kring formeringen av försvaret svarade han efter segern mot Kalmar.

– Robin Tihi är en jäkla bra passningsspelare i båda riktningarna. Han har hela paketet, det passar bra att ha honom centralt i försvaret. 

Blir de tufft för Per (Karlsson) att ta en plats när Granli är tillbaka?

– Nej, det kan jag inte säga. (Daniel) Granli hamnar på efterkälken nu. Han kämpade redan innan och det var inte helt avgörande, nu behöver han gå in i träning och visa framfötterna ordentligt för att komma tillbaka i konkurrenssituationen.

Per Karlsson till höger i en trebackslinje, hur passar han där?

– Ja, du. Jag tror inte att det är hans perfekta position, det tror jag faktiskt inte, men det kanske blommar ut till något sådant.

Lugnande besked om Ofori

På frågan om Norling ser Tihi som en potentiell startspelare i en allsvensk premiär, svarar Norling.

– Han startade i en sådan här viktig match, det vore konstigt om jag inte tyckte det.

Norling fortsätter:

– Det är inte så vansinnigt många av dem som är skadade som går in och nyper en plats av de som startade mot Kalmar. Det är många som är potentiella startspelare men jag är inte säker på att många hade gått in och startar.

Vad är status på Ofori som klev av?

– Krampkänning i underkroppen. Det kan läsas in för den som inte är så invigd att man får det på grund av att man inte orkar, men det kan också vara så att något ligger där som funnits där innan. Jag tror nog att, om det inte hade varit så, då hade Ofori orkat.

AIK spelar kvartsfinal i svenska cupen borta mot Malmö FF på söndag med avspark 16:00.