Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är inte bra – jag är arg nu”

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Per Kristian Bråtveit bänkades mot Malmö FF. Det var norrmannens tredje raka match på bänken och efteråt var han besviken.

– Det är inte bra för att jag vill spela. Jag är arg nu, säger ”PK”.

Tommi Vaiho har fått förtroendet från Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf i tre raka allsvenska matcher. Per Kristian Bråtveit, som var given förstemålvakt i våras, har därmed fått finna sig i en helt ny roll efter sommaruppehållet.

”Tappade koncentrationen”

Det hela började med att norrmannen bänkades hemma mot Kalmar FF efter att Djurgården förhandlat med en MLS-klubb om målvakten. Efter intensiva förhandlingar beslutade sig Djurgården för att inte sälja målvakten.

Bråtveit erkände efter Kalmar-matchen att det var rätt av tränarna att bänka honom eftersom att rykteskarusellen påverkat hans koncentration.

– Det har varit så mycket nu in i det sista med det här budet på mig. Jag tappade koncentrationen i träningsveckan, sa Bråtveit då till SportExpressen.


FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger 


Bråtveit bänkats i tre raka matcher

När Djurgården tog emot Malmö FF på söndagen fick Bråtveit återigen finna sig i att sitta på bänken när Vaiho fick förtroendet - och han var besviken efteråt.

– Det är inte bra för att jag vill spela. Jag är arg nu men får visa i veckan att jag ska spela i nästa match helt enkelt, säger han.

Hur har snacket gått efter intresset från MLS?

– Första matchen var det självklart att Vaiho ska spela, det var mycket fram och tillbaka, det gick inte att spela på grund av min koncentration. Då fattar jag, men i de senaste matcherna har jag gjort mig klart för att spela. Jag är inte glad över att sitta på bänken.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tycker du att du visat på träningarna att du förtjänar att spela?

– Ja, det tycker jag. Jag har haft mina två bästa veckor nu sedan jag kom till klubben och det kan inte falla på det. Jag tränar bra och får fortsätta så i veckan. Jag ska kämpa mig tillbaka.

Har du fått en förklaring?

– Det var intresse för mig och hade en dålig vecka. Sedan har Vaiho spelat bra och det är väl därför.