Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är inte bra – jag är arg nu”

Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Per Kristian Bråtveit bänkades mot Malmö FF. Det var norrmannens tredje raka match på bänken och efteråt var han besviken.

– Det är inte bra för att jag vill spela. Jag är arg nu, säger ”PK”.

Tommi Vaiho har fått förtroendet från Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf i tre raka allsvenska matcher. Per Kristian Bråtveit, som var given förstemålvakt i våras, har därmed fått finna sig i en helt ny roll efter sommaruppehållet.

”Tappade koncentrationen”

Det hela började med att norrmannen bänkades hemma mot Kalmar FF efter att Djurgården förhandlat med en MLS-klubb om målvakten. Efter intensiva förhandlingar beslutade sig Djurgården för att inte sälja målvakten.

Bråtveit erkände efter Kalmar-matchen att det var rätt av tränarna att bänka honom eftersom att rykteskarusellen påverkat hans koncentration.

– Det har varit så mycket nu in i det sista med det här budet på mig. Jag tappade koncentrationen i träningsveckan, sa Bråtveit då till SportExpressen.


FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger 


Bråtveit bänkats i tre raka matcher

När Djurgården tog emot Malmö FF på söndagen fick Bråtveit återigen finna sig i att sitta på bänken när Vaiho fick förtroendet - och han var besviken efteråt.

– Det är inte bra för att jag vill spela. Jag är arg nu men får visa i veckan att jag ska spela i nästa match helt enkelt, säger han.

Hur har snacket gått efter intresset från MLS?

– Första matchen var det självklart att Vaiho ska spela, det var mycket fram och tillbaka, det gick inte att spela på grund av min koncentration. Då fattar jag, men i de senaste matcherna har jag gjort mig klart för att spela. Jag är inte glad över att sitta på bänken.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tycker du att du visat på träningarna att du förtjänar att spela?

– Ja, det tycker jag. Jag har haft mina två bästa veckor nu sedan jag kom till klubben och det kan inte falla på det. Jag tränar bra och får fortsätta så i veckan. Jag ska kämpa mig tillbaka.

Har du fått en förklaring?

– Det var intresse för mig och hade en dålig vecka. Sedan har Vaiho spelat bra och det är väl därför.