Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är en box i ansiktet på er”

Milosevic
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
AIK har chans på SM-guldet efter 2-4 mot Elfsborg
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

BORÅS. Säkrad Europaplats med en omgång kvar av allsvenskan.

Dessutom lever AIK:s fortsatta dröm om SM-guld.

Då skickar Alexander Milosevic en passning till media.

– Det är en liten box i ansiktet på er, säger AIK-backen.

AIK vänder underläge borta mot Elfsborg till seger med 4-2. Inför den sista omgången står därmed AIK på 56 poäng, endast två bakom serieledarna Malmö FF.

I den sista omgången på lördag spelar MFF hemma mot Halmstad. Ett HBK som är pressade att vinna för att undvika kvalspel, medan AIK tar emot Sirius.

Därmed lever AIK:s guldhopp. Alexander Milosevic är stolt över segern mot Elfsborg.

– Jag hade en bra känsla inför Elfsborg. Vi kom från två bra matcher med offensivt spel mot Östersund och Varberg. Vi hade fina tendenser med ett fint passningsspel. Även fast vi ligger under mot Elfsborg visar vi prov på fint anfallsspel. Vi höjde oss några procent.

”En box i ansiktet”

Nu finns en chans till SM-guld.

– Vi är med i sista omgången. Vi har säkrat en Europaplats, vilket är positivt. Ni (media) tippade väl oss åtta, nia eller tia inför säsongen. Det är en liten box i ansiktet på er då!

Milosevic brister ut i ett skratt innan han svarar på nästa fråga kring vilka känslor han har inför den sista omgången och hemmamötet med Sirius.

– Jag har inte hunnit tänka så mycket. Vi spelar på vår hemmaplan mot ett bollskickligt Sirius. Vi ska dock ta kommandot hemma, säger försvararen.

Vad tänker du om MFF-Halmstad?

– HBK är ett bra fotbollsslag som är strukturerat. De har två bra anfallare och ett fint lag i övrigt. Halmstad har gjort det jobbigt för massa lag i allsvenskan så varför inte?

Milosevics uppmaning

Lustig kallar det ett ”fiasko” om MFF inte vinner guld.

– Det sa jag för tolv omgångar sedan. Det är en skillnad på intäkter och allt sådant där, det skulle jag nog säga att det är.

Kan ni gå in med en annan glädje?

– Vi kommer till vår match som vilken match som helst. Vi spelar på vår hemmaplan framför våra supportrar. De senaste matcherna har vi visat upp en rörlighet som vi saknade tidigare.

Lördagens match mot Sirius är inte bara säsongens sista allsvenska match. Det är också lagkapten Henok Goitoms allra sista match för AIK innan han avslutar sin karriär.

Milosevic har därmed en uppmaning till alla supportrar inför matchen.

– Kom till Friends och gör det till en fest! Vi har haft problem med pandemin tidigare men nu har supportarna varit fantastiska på Friends. Förhoppningsvis kan vi fylla arenan och göra det till en fest igen.