Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det är den värsta jag har spelat på”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Linus Wahlqvist riktar kritik mot underlaget på Friends arena.

Han kallade gräsmattan för ”katastrof”.

– Det är den värsta ja spelat på, säger han.

Både Jonathan Levi och Linus Wahlqvist var överens om att IFK Norrköping var det spelförande laget på Friends arena mot AIK. Men efteråt riktades kritik mot underlaget.

– Och det här ska vara vår nationalarena? Den är katastrof. Jag förstår inte hur landslaget kan spela här. Det är den värsta ja spelat på, säger Linus Wahlqvist och tillägger:

- Vi är det bättre laget i matchen, i alla fall spelmässigt, men släpper man in mål här mot AIK så är det svårt att vända.

Levi:

– Jag kan säga mycket, känslomässigt är en sak och matchen är en annan. Rent generellt är det ovanligt tungt, det är piss faktiskt. Det är surt! Det är så jag känner.

Du har mycket att säga. Vart vill du börja?

– Vi kommer hit och tyvärr är vi ett konstgräslag. Jag står inte för det men vi kommer hit och tänker att vi inte ska vara dumma. Vi ger AIK det dom alltid ger andra lag, lite längre bollar och AIK har väl lite mer tryck i början av matchen.

– Men AIK är laget man inte ska släppa in första målet mot och sen försöka vända. Jag vet att AIK är tråkigare än andra lag, att de fajtas, men jag vill vända på det och hylla dom. Det är jävligt imponerande att dom lyckas gång på gång med att vinna med 1-0 eller 2-0.

IFK-mittfältaren tillägger:

– Även om det var snack och känslor efter om:”Hur kunde vi förlora?” - men tänker man efter så har vi inte många hundraprocentinga lägen. Vi har en ribba och vi skapar något men jag vill ge en kredd till AIK. Det är imponerande.

Du är inne på att ni är konstgräslag och att du hatar det?

– Jag vill att vi ska spela på gräs bara. Jag är född söderut, jag är absolut inte malmöit det vill jag vara tydlig med, men vi ska spela på gräs. Det är visserligen svårt att backa den åsikten när man spelar på Friends potatisåker, då är det svårt att backa den tesen men det gick ju att spela, vilket vi visade.