Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är dags att vi vinner ett derby”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Djurgården leder allsvenskan med fyra poäng ner till tvåan Malmö FF och fem poäng ner till Hammarby. 

I eftermiddag jagar laget revansch på Bajen .

– Dags att vinna ett derby nu, säger lagkaptenen Magnus Eriksson. 

Djurgården har inte vunnit ett derby mot Hammarby sedan hösten 2018. I eftermiddag är det dags för ännu ett derby, den här gången i allsvenskan. 

Hammarby vann senast lagen möttes och slog då ut rivalen i semifinal i Svenska cupen. Nu vill Djurgården ha revansch. 

– Kul att vi vann mot Östersund. Det är skönt med matcher tätt inpå och det blir en spännande match mot Hammarby, säger anfallaren Kalle Holmberg. 

Vad tror du på för matchbild mot Hammarby?

– Det är två bra lag som ställs mot varandra. Det blir offensiv fotboll och jag tror det kommer bli mycket mål. Vi ska ta revansch eftersom vi förlorade i cupen senast. Om jag minns det rätt var vi ganska överlägsna då och gjorde det mesta rätt utom mål. 

– Men Hammarby är ett bra lag och det ska bli kul att mäta sig lite med dom nu också. 

”Ska bara fortsätta” 

Holmberg har fått stort förtroende från tränarna Kim Bergstrand och Tomas Lagerlöf. Men trots en rad målchanser står anfallaren på noll mål efter sex omgångar. 

– Det är klart att man som anfallare vill göra mål. Men på det stora hela är jag involverad i väldigt mycket och skapar mycket chanser så jag är inte orolig, säger han. 

Har det satt sig i huvudet på dig att du inte gjort något mål ännu? 

– Jag försöker att inte tänka på det, jag ska bara fortsätta.  Det är inget mer man kan göra. Jag känner stort förtroende, och sedan är det klart att det är tråkigt att inte bollen vill in men det är några matcher kvar, säger Holmberg. 

”Ser fram emot det”

Magnus Eriksson är inne på samma spår som Holmberg. 

– Jag har inte stenkoll på tabellen och hur många poäng de har, men sedan vet vi ju att det är ett bra lag. Vi vet vad som väntar, även om ett derby alltid är ett derby.

Ni har inte vunnit mot Hammarby sedan hösten 2018, vad säger du om det?

– Jag tror inte så mycket på statistik så sätt. Visst, det kan ge en indikation på vart saker och ting ligger, men vi i Djurgården är väldigt trygga i det vi gör och vart vi står. 

– Vi alla ser fram emot matchen och för vår del är det dags att vinna ett derby nu.