Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är bara honom som vi valt att ta bort”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hammarby har haft två dagar ledigt efter cupderbyt – och förbereder sig för allsvensk premiär borta mot Malmö FF på lördag.

Aimar Sher är inte tillgänglig – men i övrigt räknar Stefan Billborn med full trupp.

– Det är nog full styrka även om alla spelare inte går på alla cylindrar, säger han.

Hammarby tog två dagar ledigt efter cupsemifinalen mot Djurgården i söndags. Under veckan har laget genomfört ett par lättare pass i ett försök att samla kraft inför lördagens allsvenska premiär borta mot Malmö FF. Trots att den fysiska nivån i laget inte är hundraprocentig har Hammarby en god känsla inför premiären.

– Stämningen är väldigt god och vi är optimistiska men det ser lite ringrostigt ut sett till orken och även lite tekniskt. Det studsar och far lite mer än vanligt men humöret är bra, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

Aimar står över premiären

Har ni beslutat vilken målvakt som står mot Malmö i premiären?

– Jajamensan, säger Billborn utan att vilja avslöja vem som vaktar Bajens mål.

Är det någon spelare som inte kan spela på lördag?

– Aimar Sher. Han är tillbaka i full träning men vi kommer inte att spela honom. Det är bara honom som vi har valt att ta bort, annars skulle nog alla kunna vara med. Ingen har någon skada eller så inför lördag. Annars är det nog full styrka även om alla spelare inte går på alla cylindrar.

När räknar ni med Aimar i match?

– Han skulle kunnat hoppa in redan nu men vi tror att han kommer vara aktuell för spel mot Mjällby nästa helg.

Paulinho fortsatt borta

Vad är status på Paulinho?

– Han är borta, han har inte gjort en minut, så han är borta fortfarande. Han är inte i träning med laget.

Hur vill du att laget ska uppträda rent taktiskt mot MFF?

– Vi hade inget val mot Djurgården och vi valde inte att spela lågt, utan det var snarare så att vi inte kunde spela på något annat sätt för att vi inte orkade. Jag hoppas att vi inte blir så låga mot Malmö FF för jag vill att vi ska spela högt som möjligt. Men MFF är så pass skickliga så det vet man att vi inte kan göra, kan vi dock göra det i perioder så får man vara nöjd med det. Men Malmö är alldeles för bra för det. Det vore naivt att säga något annat.

Billborn fortsätter:

– Jag hoppas att vi kan variera i att spela både högt, mellanhögt och helst så lite lågt som möjligt. Men MFF är så bra så vi kommer hamna lågt i matchen också men det gäller att hantera det. Men hamnar vi så lågt som vi gjorde mot Djurgården då vinner vi aldrig matchen, det är omöjligt, det var snarare så att Djurgården skapade alldeles för lite chanser mot oss sett till spelövertaget även om vi försvarade oss väldigt bra.