Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är bara att gå all in på söndag”

Christian Kouakou. Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Koakou däckades efter en smäll med Kalmars målvakt Lucas Hägg-Johansson.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

BORLÄNGE. För 27 år sedan lämnade Brage allsvenskan. 

Kvalet mot Kalmar är det närmaste en comeback som Borlängelaget varit sedan dess. 

Trots 0–2 i första matchen är det inga uppgivna miner.

– Det är bara att gå all-in på söndag, säger forwarden Christian Kouakou.

Kouakou hade två jättelägen att reducera i andra halvlek, men båda avsluten smet utanför Lucas Hägg Johanssons vänstra stolpe.

– Jag är jättebesviken. Jag är hård mot mig själv, men jag tar på mig att vi tappar poäng. Jag är här för att göra mål, och det gör jag inte i dag. Av de 15 mål jag har gjort under säsongen hade jag kunnat byta bort några mot att göra tre i dag, så jag är väldigt ledsen och besviken för laget, säger han.

Den mest omtalade situationen var dock inte någon av hans chanser, utan när han blev manglad av Lucas Hägg Johansson i början av den andra halvleken.

Christian Kouakou var offside men flaggan kom, precis som den ska enligt regelboken, sent. Hägg Johansson kom i full fart från eget straffområde och jättekollisionen var ett faktum.

– Jag tittar bara boll och helt plötsligt får jag en smäll som tar väldigt hårt. Det är det jag kommer ihåg, säger Kouakou.

Tycker du att regeln ska ändras tillbaka så flaggan kommer tidigare?

– Det kan jag tycka nu i efterhand, men det går så fort och det är en olycklig situation. Han (Hägg Johansson) bad om ursäkt så det är inga hard feelings.

Koakous besked efter smällen

Kouakou spelade vidare, men hur det blir på söndag är ett frågetecken.

– Jag fick mest ont i nacken och så har jag fått huvudvärk nu efteråt. Vi får se hur jag blir att må i natt och i morgon.

Att han vill spela på söndag råder dock inga tvivel om.

– Vi ligger under med 2–0 i halvtid. Men vi har gjort 54 mål under säsongen, flest av alla lag i superettan. Det är bara att lita på vår defensiv och fortsätta skjuta. Man kan misslyckas några gånger men till slut sätter vi lägena, säger han självsäkert.

– De satte sina chanser i dag och vi satte inte våra. I spelet utöver det tycker jag det är en jämn match.

Lagkamraten Seth Hellberg håller med.

– Så är fotbollen ibland. Kan vi sätta dit en boll tidigt på söndag så får vi se hur det slutar.