Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Övergången kan spricka – har slutat svara Bajen

Muamer Tankovic kommenterade uppgifterna om en flytt till Italien i samband med avslutningen av EM-kvalet.
Muamer Tankovic har det personliga kontraktet klart med Genoa.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hammarbys sportchef Jesper Jansson.Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Muamer Tankovics övergång till Genoa kan spricka.

Den italienska klubben har slutat svara när Hammarby hör av sig.

– Vi har gjort alla våra delar men deras agerande känns inte speciellt professionellt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Sportbladet.

I mitten av november avslöjade SportExpressen att Muamer Tankovic var nära att lämna Hammarby för Genoa. Den svenske landslagsspelaren åkte sedan till Italien, genomförde en läkarundersökning och skrev på ett personligt kontrakt med klubben. 

Enligt uppgifter till SportExpressen skulle Genoa betala sex miljoner kronor för att köpa loss Tankovic och övergångssumman kunde stiga till drygt åtta miljoner kronor om alla bonusar slog in.

”Inget behov av att sälja honom”

Trots att det personliga kontraktet ska vara klart har övergången försenats med anledning av att Genoa precis bytt sportchef. Stefano Capozucca har lämnat över till Francesco Marroccu och det kan nu göra att det inte blir någon affär alls.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson berättar för Sportbladet att Hammarby försökt höra av sig till Genoa men att klubben inte svarar alls på försöken till kontakt.

– Vi har gjort alla våra delar men deras agerande känns inte speciellt professionellt, säger Jesper Jansson.

– Jag unnar ”Mujo” att gå till en klubb i någon av de stora ligorna, men det ska också vara en klubb där det är ordning och där de verkligen vill ha honom.

Om affären spricker ser inte Jansson det som en katastrof.

– Vi har inget behov av att sälja honom och ser det som en fördel för både honom och oss om han blir kvar. Mujo siktar mot EM med landslaget och vi ska spela både i allsvenskan och i Europakval, säger Jansson.