Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dennis Hadzikadunic hjälte för Malmö FF i derbyt mot Helsingborg

Malmö FF firar sitt 2–1-mål mot Helsingborg.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Abdul Rahman Khalili.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Här blir Dennis Hadzikadunic derbyhjälte för Malmö FF. 

Mittbacken avgjorde ett jämnt Skånederby mot HIF med sitt mål i andra halvleken.

Nu knappar MFF in på topplagen i allsvenskan. 

– Jag ger inte upp, vi får se, säger han om lagets guldchanser.

Trots att Malmö jagar en plats i Europa och Helsingborg slåss i botten av tabellen var det hemmalaget i rött som inledde bäst inför Olympias 15 800 åskådare. 

HIF dominerade spelet, och Malmö FF hade svårt att skapa heta målchanser mer än ett distansskott i stolpens utsida från Moustafa Zeidan.

Trots det var det gästande MFF som skulle spräcka nollan i säsongens andra Skånederby. 22-årige Patrio Sejdiu avslutade en omställning med att direktskjuta in 1-0 till MFF med vänsterfoten bakom Kalle Joelsson i Helsingborgs mål. 

– Jag var faktiskt riktigt säker på att den skulle gå in. Jag fick en riktigt bra träff. Bästa känslan, konstaterar Sejdiu med stort leende på läpparna. 

Men Helsingborg skulle komma tillbaka in i matchen. Ju längre halvleken led, desto mer tog HIF över spelet och skapade flera chanser utan att lyckas överlista MFF:s målvakt Ismael Diawara. 

HIF ropade på straff

Efter 40 minuter ville HIF ha en straff efter att Amar Muhsins inlägg tagit på Lasse Nielsens arm, men domaren Mohammed Al-Hakim friade.

Till slut skulle målet ändå komma. Och det var just Amar Muhsin som skulle göra det. Taha Ali tog sig in i straffområdet och gick på avslut som Ismael Diawara släppte retur på. Returen hamnade i en röra med flera spelare framför Diawaras mållinje men hamnade till slut hos Muhsin som tryckte in kvitteringen från nära håll. 

I andra halvlek skapade både HIF och MFF flera målchanser, och när målet väl kom var det till Malmös fördel. Moustafa Zeidan slog en svepande hörna som Lasse Nielsen nickade ner till Dennis Hadzikadunic som rakade in 2-1 från nära håll.

– Det är en speciell känsla att göra mål framför våra fans och i Helsingborg. Det kan inte bli mycket bättre, säger Hadzikadunic.

Förvirringen kring målstatistiken

Mittbackens första mål i allsvenskan. Men själv menar han att han gjorde mål för Trelleborgs FF borta mot IFK Norrköping.

– Det var jag och en kille som nickade samtidigt på boll. Jag vet inte vem som fick målet.

På vissa statistiksidor står Óttar Magnús Karlsson noterad för målet, andra står det Hadzikadunic.

– Vi bråkar lite om det, han och jag, skrattar MFF-mittbacken.

Efter Dennis Hadzikadunics 2-1 hade Helsingborg svårt att skapa riktigt heta chanser att kvittera. Närmast att göra mål var hemmalaget efter en hörna, men MFF-målvakten Ismael Diawara svarade för en bra reflexräddning. 

– Det var otroligt skönt att kunna göra en sådan räddning i det läget. Då kände man att det här kanske går vår väg i dag, säger Diawara. 

MFF har inte gett upp guldet

MFF vann matchen med 2-1 och är nu bara två poäng bakom trean Hammarby i den allsvenska tabellen. 

– Vi jagar på och alla i laget vet vad vi jagar efter. De som är högre upp än oss, det är de som har pressen. Några vinster till så kommer de känna av pressen, säger Martin Olsson.

Har ni börjat känna vittring?

– Det hade vi redan för fem matcher sedan. 

Hade ni verkligen det?

– Ja, det hade vi. Det är mer att folk tror att det är press i laget men vi har snackat i omklädningsrummet att några vinster till, då kommer folk veta att vi är nära, säger Olsson.

Han får medhåll från Hadzikadunic som inte heller gett upp guldet.

– Jag personligen kommer aldrig ge upp. Jag kommer jaga och göra mitt bästa för att göra MFF bättre. Jag ger inte upp, vi får se. 

Helsingborg är i sin tur fortsatt indraget i bottenstriden och har sju poäng upp till Varberg på 13:e plats som innebär säker mark i tabellen.