Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Den här får klassa in på topp tre-listan”

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Måstematch. 

Då kollapsade IFK Norrköping. 

Östersunds FK hämtade upp 2-0-underläge till 2-2. 

Ett hårt pressat IFK Norrköping tog emot ett formstarkt Östersunds FK på Östgötaporten. Peking hade fyra förluster på de fem senaste matcherna samtidigt som ÖFK hade fyra raka segrar i bagaget. 

Norrköping inledde matchen piggt och Christoffer Nyman hade ett gyllne läge men nicken gick rakt på Aly Kieta. Dessutom tvinades Christopher Telo bryta efter 20 minuter när han satte sig nere i gräset med smärta i baksida lår. 

Peking rasade samman

Med tio minuter kvar av den första halvleken fick Jonathan Levi bollen strax utanför, drev inåt och drog i väg ett skott som satt i krysset. Ett klassmål. 

– Det är ett fint mål. Jag ska vara ödmjuk och säga det. Men det stärker självförtroendet. Jag har gjort några snygga mål men det här får klassa i topp 3-listan, säger Jonathan Levi

Östersunds FK inledde den andra halvleken piggt och till en het målchans som Peking-försvaret rensade undan. 

I matchminut 54 drog Christoffer Nyman och Alexander Fransson på en kontring. Fransson hittade sedan Nyman som enkelt, och från nära håll, kunde sätta 2-0. 

Sedan rasade allt för Peking. 

Blair Turgott reducerade och sex minuter senare satte mittbacken Thomas Isherwood 2-2. ÖFK var sedan nära 3-2 men Isak Pettersson stod för en jätteräddning och matchen slutade 2-2. 

– Man ska inte gnälla på otur. Vi ska göra allt bättre, säger Isak Pettersson.