Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter bråket: ”Jag vet att jag är en idiot”

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

UPPSALA/STOCKHOLM. AIK och Sirius spelade 0-0 i en händelsefattig match

Då hamnade Sebastian Larsson och Henrik Rydström i en mindre dispyt. 

– Jag vet att jag är en idiot, säger Rydström i Dplay. 

Succélaget Sirius tog emot formstarka AIK i en hängmatch. Hemmalaget, som saknade nyckelspelaren Stefano Vecchia på grund avstängning, inledde matchen med mycket bollinnehav, men kom aldrig till några heta målchanser. 

AIK, som har fyra segrar på fem matcher, hade halvlekens hetaste målchans när Paulos Abrahams skott tog ribba ut. 0-0 blev även första halvlekens slutresultat. 

Larsson och Rydström varnades

I den andra halvleken kom Sirius till ett par halvchanser och närmast var backen Hjalmar Ekdal vars nick rensades på mållinjen av Bilal Hussein. Hemmalaget, som hade två raka förluster i bagaget varav 4-0 senast mot Djurgården, pressade på för ett ledningsmål. Men AIK-försvaret stod stabilt och matchen slutade 0-0. 

I samband med slutsignalen hamnade Henrik Rydström och Sebastian Larsson i en mindre dispyt där båda fick syna det gula kortet. 

– Jag vet att jag är en idiot, säger Rydström med ett leende i Dplay och utvecklar sedan sitt resonemang: 

– Det är jag ju, jag vet ju det. Jag tänker alltid innan att jag ska vara lugn och trevlig, sådan som man tycker att människor ska vara. Men ja. Till slut skriker vi lite på varandra ändå. Du tar ju sämre beslut som tränarna när du blir arg och pratar med domarna. Så det behöver jag jobba med, men det finns väl en hetta i det också och skeenden i matchen då det behövs. Men generellt är det helt verkningslöst, man får bara domarna mot sig.

”Är imponerad”

Sirius-tränaren riktade sitt missnöje mot att domarna inte skyddar tekniskt skickliga spelare, samtidigt valde han att hylla Larsson. 

– Jag är nog hundra procent imponerad nu, i stunden var jag nog 75 procent frustrerad. Men jag gillar det där. Han är ju ett exempel för mina spelare. Med den arbetsinsats han gör, och han spelade för bara några dagar sedan. Allt han har uppnått och att han fortfarande brinner, det är fantastiskt att vi har den typen i allsvenskan. Det är någonting som inspirerar spelare runtomkring, säger Rydström. 

Bartosz Grzelak medger att 0-0 var ett rättvist resultat. 

– Från mitt perspektiv känns det som att om vi hade spelat första hallek som vi spelade andra hade vi haft en bättre chans att ta med oss tre poäng. I halvtid var jag besviken på att vi inte spelar fotboll och visar oss för varandra. Vi blir passiva och stillastående. Vi ändrade lite till andra halvlek och blev lite mer kompakta och hade mer boll.