Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Officiellt: Dempsey lämnar Djurgården

Foto: Henrik Isaksson/Ibl / /IBL
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYR N

Mark Dempsey har gjort sitt i Djurgården.

Engelsmannen lämnar klubben efter säsongen.

- Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka mina spelare, alla ledare, supportrarna och andra som verkar i föreningen för deras stöd under min tid här som tränare, säger han till klubbens hemsida.

 

Det var den 3 augusti som Djurgården meddelade på sin hemsida att Mark Dempsey tillsattes som ny huvudtränare i klubben.

– Han kommer in kortsiktigt för att se till att vi ska spela allsvenskt nästa säsong, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida då.

Tidigare i United

Engelsmannen själv, med ett förflutet i Manchester United, var även han optimistisk.

– Det känns otroligt spännande att komma till Djurgården, det är en klubb med mycket stor potential, med fantastiska supportrar och en mycket fin hemmaarena. Jag har följt svensk fotboll under min tid i Norge och känner till ganska mycket om både allsvenskan och Djurgården, jag vet hur laget spelar men det har gått snabbt och jag har inte hunnit skaffa mig någon större uppfattning om truppen än, säger han till Dif.se.

Dempsey ersatte då sparkade Pelle Olsson som fick gå efter att laget gått kräftgång i allsvenskan.

Ingen fortsättning

Men nu blir det ingen fortsättning i klubben.

”Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka mina spelare, alla ledare, supportrarna och andra som verkar i föreningen för deras stöd under min tid här som tränare. Djurgården gav mig indikationer på att de ville förlänga genom att använda optionen på mitt kontrakt. Men efter långt och noggrant övervägande har jag beslutat mig för att inte anta erbjudandet, säger han till Djurgårdens officiella hemsida.

Sportchef Bosse Andersson var tydlig att uttrycka sin tacksamhet för Marks insats för Djurgården när Sportexpressen når honom på söndagen:

– Han var här kortsiktigt för att säkra allsvenskt spel 2017.

Och det är utifrån det som klubben försökte förlänga tränarens kontrakt.

– Vi hade som förening ambition att fullfölja med Mark och det är det som vi har haft diskussioner kring. Vi har diskuterat utifrån att Mark gjort ett bra jobb, säger Andersson, och tillägger:

– Det är komplext att vara fotbollstränare, det är många beslut man måste ta hänsyn till. Och utifrån det har Mark valt att tacka nej till klubbens erbjudande. Det är ett beslut han har tagit tillsammans med sin familj.

Klubben påbörjar nu en process med att rekrytera en ny tränare.

– Men först ska vi fokusera på att avsluta säsongen och morgondagens match.

Kan återförenas i Molde

Istället är Dempsey högaktuell för norska Molde där Ole-Gunnar Solskjaer nu är huvudtränare. Dempsey har tidigare varit assisterande tränare till Solskjaer i både Molde och Cardiff - och kan nu alltså komma att återförenas med den tidigare norske stjärnanfallaren.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!